Articolele din categoria ACTUAL:

Schimbări importante în achiziționarea vechimii pentru pensie de la 1 Iulie: Noile reguli și sume de plată
Schimbări importante în achiziționarea vechimii pentru pensie de la 1 Iulie: Noile reguli și sume de plată
Începând cu 1 iulie 2024, majorarea salariului minim pe economie va aduce modificări semnificative pentru cei care doresc să-și completeze stagiul de cotizare la sistemul de pensii de stat. Creșterea salariului minim la 3.700 de lei va influența direct sumele necesare pentru acoperirea perioadelor necontributive. Astfel, cei interesați trebuie să fie atenți la noile reguli și costuri implicate în acest proces.
De ce l-a ales Coldplay pe Babasha să îi cânte la concert
De ce l-a ales Coldplay pe Babasha să îi cânte la concert. Obiceiul trupei, de care puțini știu
Zeci de mii de oameni au huiduit la cel mai așteptat concert al anului, care a avut loc pe Arena Națională. Spectacolul formației Coldplay a avut parte de un moment controversat, care a revoltat zecile de mii de fani care au plătit sute de euro pentru un bilet. Solistul trupei britanice, Chris Martin, a invitat pe scenă un cântăreț de muzică de petrecere de la noi. Piesa acestuia a fost acoperită de huiduielile fanilor trupei rock. 
Tornada care i-a speriat pe locuitorii din Cluj. Fenomen rar în România: ce ne avertizează specialiștii - VIDEO
Tornada care i-a speriat pe locuitorii din Cluj. Fenomen rar în România: ce ne avertizează specialiștii - VIDEO
Momente de panică s-au petrecut recent pe lacul Mărtinești din Cluj, când pescarii prezenți au fost martorii unui fenomen meteorologic rar și spectaculos. Un vârtej imens, asemănător unei tornade, a ridicat apa din lac la mare înălțime, creând confuzie și teamă printre cei prezenți. Meteorologii au clarificat că acest fenomen este cunoscut sub numele de trombă marină și nu reprezintă o tornadă obișnuită.
Vlad Voiculescu sare în ajutorul lui Clotilde Armand
Reziștii disperați fac plângeri până la Bruxelles. Ursula, chemată să sară în ajutorul "dresoarei de șobolani" de la sectorul 1
Reziștii sunt disperați că pierd pe linie la alegeri și apelează la strategii disperate. Mai multe nume grele din USR, în frunte cu Vlad Voiculescu, i-au trimis o scrisoare președintei Comisiei Europene, pentru a reclama o "fraudare masivă a alegerilor", în special în două sectoare din București, "deținute de primari reprezentând opoziția democratică"
Percheziții în București, Brașov și Constanța, într-un dosar privind obținerea ilegală de fonduri de pe urma unor cetățeni ucraineni/ Arhivă foto
Percheziții în București, Brașov și Constanța, într-un dosar privind obținerea ilegală de fonduri de pe urma unor cetățeni ucraineni. Sume uriașe puse în joc
50 de percheziţii au loc, joi, în judeţele Braşov şi Constanţa şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind solicitări de decontare ilegală a peste 2,5 milioane de lei pentru găzduirea unor cetăţeni ucraineni. Potrivit Poliției Române, în cauză este, de asemenea, vizată activitatea a nouă instituţii publice din Braşov în legătură cu modalitatea în care şi-au îndeplinit responsabilităţile. 10 persoane urmau să fie duse la audieri.
Clotilde Armand
Clotilde Armand a făcut circ MAXIM, sperând să-i mobilizeze pe susținători. Primărița rezist s-a încurcat în explicații privind reclamația făcută la Parchet
Clotilde Armand a făcut circ MAXIM, sperând să-i mobilizeze pe susținători la protestele anunțate joi după-amiază. După ce a depus o plângere la Parchetul General, în care acuză fraudarea alegerilor de la Sectorul 1, primărița rezist a reușit să se încurce în explicații, în fața tirului de întrebări din partea presei. 
Un curier pakistanez se plânge că șoferii din București îl claxonează mereu. Foto: TikTok
Un curier pakistanez se plânge că șoferii din București îl claxonează mereu: „E foarte greu pentru mine”
Piața de livrare de mâncare în România a cunoscut o explozie neașteptată. Înainte, era dominată de curieri români, dar astăzi piața a fost înlocuită de o forță mai puternică: curierii din India, Pakistan, Sri Lanka și Nepal. Îi putem vedea peste tot pe străzi, deplasându-se în general pe scutere cu care încearcă să fenteze regulile de circulație, în dorința de a livra cât mai rapid pachetul comandat.  
Cine sunt românii care primesc 284 de lei în plus la salariu de la 1 iulie 2024
Cine sunt românii care primesc 284 de lei în plus la salariu de la 1 iulie 2024
De la 1 iulie 2024, românii se vor bucura de o sporire a salariilor cu 284 de lei, conform declarațiilor prim-ministrului Marcel Ciolacu. Această creștere financiară vine în cadrul unei suite de inițiative economice menite să îmbunătățească situația financiară a populației. În paralel cu această măsură, și pensionarii se vor putea aștepta la creșteri substanțiale începând cu 1 septembrie 2024.
Ingredientul care ajută găinile să facă mai multe ouă
Ingredientul care ajută găinile să facă mai multe ouă. Se găsește peste tot și costă doar un leu
În lumea agriculturii este cunoscut faptul că găinile pot fi influențate de anumite factori pentru a produce un număr mai mare de ouă. Unul dintre cele mai mari secretele pentru a ajuta găinile să facă mai multe ouă constă într-un ingredient care este disponibil în toate magazinele și este atât de accesibil și ieftin încât poate fi achiziționat chiar pentru un leu, făcându-l un beneficiu real pentru fermieri și crescători de găini.
Ozempic/Profimedia
Efectele catastrofale ale traficului cu Ozempic! Bolnavii de diabet rămân FĂRĂ tratament: medicamentul va dispărea din farmacii după 31 iulie
Disperare pentru bolnavi. Medicamentul Ozempic în formă injectabilă folosit pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 nu se va mai comercializa în România și va dispărea de pe piață în toate cele trei concentrații. Medicamentul va mai fi disponibil în farmacii doar până la data de 31 iulie. Astfel, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a declarat că soluția injectabilă va fi înlocuită cu comprimate orale. Totul vine după ce medicamentul a fost la mare căutare de persoanele care voiau să slăbească și a fost traficat pe piața neagră de o rețea destructurată de procurori.