Articolele din categoria ACTUAL:

Bacalaureat 2024: Calendarul și informațiile esențiale pentru cei 134.000 de candidați. Se dă startul probelor pe 17 iunie
Bacalaureat 2024: Calendarul și informațiile esențiale pentru cei 134.000 de candidați. Se dă startul probelor pe 17 iunie
Ministerul Educației a anunțat calendarul oficial al sesiunii de bacalaureat din 2024, care va începe cu probele de evaluare a competențelor în perioada 17 - 27 iunie. În total, aproximativ 134.000 de candidați sunt așteptați să participe la examen în această sesiune, din care 119.000 fac parte din promoția curentă, iar 15.000 sunt restanțieri din sesiunile anterioare.
Noi detalii în cazul tragediei de la Crevedia: Șefii stației GPL își învățau angajații să șteargă dovezile
Noi detalii în cazul tragediei de la Crevedia: Șefii stației GPL își învățau angajații să șteargă dovezile
Anchetatorii au descoperit noi detalii șocante în dosarul Crevedia, dezvăluind comportamentul șefilor stației GPL cu subalternii lor chiar înainte de audieri. Potrivit stenogramelor recente, șefii stației GPL din Crevedia, unde a avut loc explozia devastatoare, îi învățau pe angajați să elimine dovezile ilegalităților pentru a evita incriminarea de către procurori.
Orașul din România unde un loc de parcare a ajuns să coste peste 10.000 de lei
Orașul din România unde un loc de parcare închiriat de primărie a ajuns să coste peste 10.000 de lei
Municipiul Botoșani, ca și alte orașe mari din România, se confruntă cu problema locurilor de parcare rezidențiale. În ultimii ani, numărul locurilor de parcare disponibile a scăzut, în timp ce cererea a crescut, datorită creșterii numărului de vehicule. În condițiile în care locurile de parcare rezidențiale se licitează, situația devine tot mai delicată. Pe de o parte, există mai multe cereri decât locuri de parcare disponibile, ceea ce poate duce la situații aberante și conflictuale între locuitorii orașului.
Ce spune luna în care te-ai născut despre tine și sănătatea ta
Ce spune luna în care te-ai născut despre tine și sănătatea ta
Astrologia furnizează o multitudine de informații despre trăsăturile de personalitate în funcție de data nașterii. La rândul lor, cercetările efectuate de-a lungul timpului de către oamenii de știință au evidențiat anumite caracteristici reprezentative ale indivizilor în funcție de luna în care s-au născut. Se pare că luna sau perioada anului în care ne naștem pot avea influențe asupra sănătății, performanței școlare și chiar succesului în viață.
Proiectul de Lege privind stabilirea salariului minim adecvat a fost pus în dezbatere publică
Proiectul de Lege privind stabilirea salariului minim adecvat a fost pus în dezbatere publică. Ce presupune noua noțiune
România se pregătește să introducă salariul minim adecvat, o nouă inițiativă care vizează asigurarea unui nivel de trai decent pentru toți cetățenii. Salariul minim adecvat reprezintă o combinație a salariului de bază și a unor beneficii salariale suplimentare, cum ar fi încasarea unui procent din venituri sau beneficii specifice industriei în care lucrează angajatul.
MAE confirmă: Un român a murit și alți doi sunt răniți, în urma violențelor din Congo
MAE confirmă: Un român a murit și alți doi sunt răniți, în urma violențelor din Congo. Avertisment de călătorie
Escaladarea situației de securitate din Republica Democrată Congo (RDC) la un nivel critic a determinat o creștere a îngrijorării față de siguranța românilor din regiune. La apariția informațiilor despre un eveniment tragic care s-a întâmplat la data de 15 iunie 2024, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda, Ministerul Afacerilor Externe a luat măsuri rapide pentru a strânge informații despre victime.
Zodiile cel mai greu de iubit
Zodiile cel mai greu de iubit. Vor pune adesea la grea încercare răbdarea și perseverența partenerilor și le vor scoate peri albi
Oricine își dorește să aibă parte de o relație solidă, frumoasă, în care să se simtă în largul său. Pentru a se ajunge însă aici, este nevoie de angajament, de adaptare, de ajustări, de unele compromisuri. Uneori însă, viața te poate pune în situația de a te îndrăgosti de persoane care nu sunt la fel de dornice precum ești tu să facă astfel de eforturi pentru ca relația să meargă.