Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de funcția cuptorului cu microunde care poate duce la o creștere semnificativă a facturii de curent. Din acest motiv, nu ar trebui să o utilizăm frecvent.
Chiar dacă utilizăm cuptorul cu microunde pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece își îndeplinește funcțiile în doar câteva minute, acesta este unul dintre aparatele care consumă cea mai mare cantitate de energie electrică în locuință. Cuptorul cu microunde utilizează o cantitate semnificativă de curent electric pentru a încălzi rapid diverse alimente și lichide, însă există și o anumită funcționalitate care contribuie în mod substanțial la factura de curent.
Funcția de dezghețare este una extrem de utilă pe care majoritatea cuptoarelor cu microunde o oferă. Aceasta este deosebit de utilă atunci când dorești să decongelezi rapid alimente precum carne sau mâncăruri gătite care au fost congelate. În mod normal, procesul de dezghețare ar dura câteva ore pentru ca alimentul să ajungă la temperatura camerei, dar cu ajutorul cuptorului cu microunde, acest proces poate fi realizat în câteva minute.
Cum fierbi corect fasolea ca să nu ai parte de efectele gastrice nedorite
Cu toate acestea, deși funcția de dezghețare este foarte utilă, consumă o cantitate semnificativă de energie electrică. Atunci când activezi funcția de dezghețare, cuptorul cu microunde folosește mult curent electric, deoarece această acțiune este solicitantă pentru aparat. Motivul pentru care nu ar trebui să folosim frecvent această funcție nu este doar legat de consumul de curent electric, ci și de modul în care alimentele sunt afectate atunci când sunt dezghețate rapid.
Dacă folosești cuptorul cu microunde pentru a decongela carne, este important de știut că bacteriile conținute în carne se pot răspândi mult mai ușor. De asemenea, procesul de decongelare în cuptorul cu microunde poate determina pierderea unei cantități semnificative de apă din carne. Acest lucru poate duce la faptul că, atunci când este gătită, carnea devine uscată și lipsită de savoare, lipsind din sucurile naturale pe care le conține în mod obișnuit.
Deși nu este recomandată, în cazuri de urgență, se poate utiliza cuptorul cu microunde pentru a decongela carnea. Cu toate acestea, metoda ideală pentru a dezgheța carnea este să o scoți din congelator cu o seară înainte de a o găti și să o lași să se dezghețe în frigider. Prin această metodă, carnea va ajunge treptat la temperatura dorită, evitând riscul răspândirii bacteriilor sau evaporării apei din carne. O altă opțiune mai rapidă este să pui carnea într-un vas cu apă rece și să o lași acolo pentru câteva ore.
Orașul din România unde un loc de parcare închiriat de primărie a ajuns să coste peste 10.000 de lei