Articolele din categoria ACTUAL:

Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita; Sfanta Veronica; Sfantul Paisie Aghioritul; Sfintii Mucenici Proclu si Ilarie
Sărbătoare 12 iulie. Mari sfinți ai ortodoxiei sunt cinstiți de credincioși. Zi de post: dezlegare la pește
Icoana Maicii Domnului numita "Prodromita" este una dintre icoanele facatoare de minuni, pastrate in Schitul romanesc Prodromu, in Sfantul Munte Athos. Praznuirea acestei icoane are loc in fiecare an, pe data de 12 iulie, cu priveghere de intreaga noapte. Schitul Prodromu mai pastreaza si alte icoane facatoare de minuni, printre care: icoana Sfantului Ioan Botezatorul si icoana Maicii Domnului Aparatoarea de Foc. Prodromita este una dintre icoanele nefacute de mana omeneasca, ci anume zugravite in chip minunat, prin dumnezeiasca randuire. Icoana a fost zugravita in chip minunat, in anul 1863, in Tara Romaneasca.  
Burduja avertizează că este posibil să se stingă LUMINA în România: „Pot apărea PENE DE CURENT din cauza caniculei”
Burduja avertizează că este posibil să se stingă LUMINA în România: Pot apărea PENE DE CURENT din cauza caniculei
În contextul schimbărilor climatice tot mai evidente, România se confruntă din ce în ce mai des cu fenomene meteorologice extreme, cum ar fi canicula intensă, furtuni violente și alte manifestări severe. Acestea pot avea consecințe directe asupra infrastructurii energetice a țării, provocând pene de curent ce afectează atât consumatorii casnici, cât și cei industriali.
Creșterea veniturilor românilor de către PSD vine și cu reducerea dobânzilor la bănci. Află cum!
Creșterea veniturilor românilor de către PSD vine și cu reducerea dobânzilor la bănci. Află cum!
Efectele pozitive ale investițiilor, motorul creșterii economice al Guvernului condus de Marcel Ciolacu, se resimt și asupra gospodăriilor. Pe fondul majorării veniturilor românilor și a încrederii populației în stabilitatea financiară a țării, aceștia au apelat la instrumente de finanțare precum creditele bancare. Românii au continuat să constituie depozite la băncile comerciale, ajungând la peste 50 de miliarde de lei excedent de lichiditate.
Căpsuni cu pesticide depistate în urma unor verificări făcute de Autoritatea Națională Fitosanitară la produsele românești
Căpsuni cu pesticide depistate în urma unor verificări făcute de Autoritatea Națională Fitosanitară la produsele românești
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), a coordonat în perioada 30 mai – 5 iulie, acțiunea de control „Cireașa și Căpșuna”. Necesitatea acesteia s-a impus întrucât suntem în plin sezon de comercializare a legumelor și fructelor românești, iar obiectivul principal avut în vedere îl constituie verificarea acestora din punct de vedere al conformității și al siguranței pentru consum.
Dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie! Anunțul lui Daniel Zamfir
Dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie! Anunțul lui Daniel Zamfir
Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat joi că dobânzile aberante ale IFN-urilor au devenit istorie, după ce CCR a respins contestaţia USR. El arată că în cazul creditelor de consum in valoare maximă de 5.000 lei, costul total al creditării nu poate depăşi 1% pe zi şi, concomitent, valoarea totală plătibilă de către consumator nu poate depăşi dublul valorii totale a creditului, incluzand aici si orice cheltuieli legate de recuperarea creditului, inclusiv cu executarea silită.