Articolele din categoria ACTUAL:

Cine sunt judecătorii controversați de la CCR. Magistrații constituționali cumulează salariul cu pensia specială
Cine sunt judecătorii controversați de la CCR. Magistrații constituționali cumulează salariul cu pensia specială
Decizia CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale scoate la iveală implicarea politică într-una dintre cele mai importante instituții de la noi. Cei patru judecători care au aruncat țara în aer au fost propulsați în funcții de PSD. Declarațiile de avere arată că aceștia au salarii uriașe, pensii speciale, mașini de lux, dar și case și terenuri cu suprafețe uriașe. 
Problemele fabricii din jud Brașov sunt legate de evoluția economiei germane
Val de concedieri în județul Brașov. Sute de oameni ar putea fi dați afară până la Crăciun de unul dintre cei mai importanți angajatori
Compania germană Schaeffler ar urma să concedieze până la finele acestui an 800 de angajați din cei aproape 5.000 care lucrează la fabrica de accesorii auto de la Cristian. Surse din cadrul companiei au precizat că este vorba de un plan de pensionări şi plecări voluntare, fără a exista un barem de plecări. În vară, aproape 1.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, timp de două luni.
Când va intra cu exactitate România în spațiul Schengen: ”Avem îndeplinite toate condițiile”
Când va intra cu exactitate România în spațiul Schengen: ”Avem îndeplinite toate condițiile”
Eurodeputatul PNL Daniel Buda s-a declarat convins că România va adera cu frontierele terestre la spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025, explicându-şi optimismul prin semnalele politice primite din Austria. "Pot să vă spun că în momentul de faţă avem semnale mai mult decât pozitive, în primul rând că din guvernarea austriacă nu va face parte acel partid extremist care a câştigat alegerile (Partidul Libertăţii - FPOe n.e.), dar nu are o majoritate suficientă pentru a putea să-şi impună nici cancelarul şi nici miniştrii în guvern, şi suntem convinşi că România va intra în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025, cunoscut fiind faptul că noi avem îndeplinite toate condiţiile tehnice necesare pentru a putea proteja graniţele Uniuni Europene", a declarat marţi, la Strasbourg, Daniel Buda, într-un briefing pentru jurnalişti români, informează Agerpres.Întrebat dacă există semnale clare la nivelul grupului politic din care face parte, Partidul Popular European, privind disponibilitatea Austriei de a permite României şi Bulgariei să facă şi ultimul pas în aderarea la Schengen, cea cu frontierele terestre, Buda a răspuns afirmativ, dar a refuzat să furnizeze mai multe amănunte. "Da, sunt semnale care vin şi concurează în această logică a intrării României în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie şi, nu vreau să intru mai mult în amănunte, dar având discuţii cu ei, avem toate motivele să fim încrezători în momentul de faţă", a spus Buda. Ce urmează?Eurodeputatul PNL susţine Danie Buda că într-o primă etapă chestiunea aderării complete a României şi Bulgariei la Schengen se va discuta în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de joi, 10 octombrie, urmând ca o decizie să fie luată în decembrie. El a subliniat că România se bucură de sprijinul preşedinţiei ungare a Consiliului UE în acest demers.
Liderul PNL e convins că PSD a orchestrat decizia CCR în dosarul Dianei Șoșoacă
Ciucă lansează un nou tir de acuzații la adresa PSD. Care a fost picătura care a umplut paharul?
Nicolae Ciucă susține că decizia Curții Constituționale de scoatere a Dianei Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale a fost picătura care a umplut paharul nemulțumirilor legate de dialogul cu PSD în cadrul Coaliției. Invitat la un podcast, liderul PNL a reafirmat că, în opinia sa, în spatele hotărâre CCR se află interesul PSD de a influența rezultatul alegerilor pentru cea mai înaltă funcție din stat.
Gheorghe Mencinicopschi a fost unul dintre cei mai cunoscuți cercetători români din domeniul alimentație
Dan Voiculescu: Eliberarea din închisoare a profesorului Mencinicopschi -„o picătură de lumină într-o mare de întuneric”
La doi ani de la moartea profesorului Gheorghe Mencinicopschi, un nume de referință în domeniul biologiei și biochimiei, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători români din domeniul alimentație, profesorul Dan Voiculescu îl omagiază în cartea sa "1077 de trepte": a murit după ce s-a îmbolnăvit în închisoare, unde fusese aruncat nevinovat de „justiția” regimului Băsescu.