Articolele din categoria ACTUAL:

Florin Busuioc. Foto: Captură YouTube
Busu a „dat din casă”. Cât de corectă este, de fapt, prognoza meteo. Secretul pe care meteorologii nu vor să îl aflăm
Florin Busuioc, cunoscut de toți sub numele de Busu, este fără îndoială cel mai popular prezentator meteo din România. Zi de zi, telespectatorii îl urmăresc pentru a afla informații despre starea vremii  pentru a fi pregătiți pentru orice surprize le rezervă perioada următoare. Cu un carismă aparte și o prezență încântătoare pe micile ecrane, Busu a câștigat inimile romanilor și a devenit o figură emblematică a televiziunii din țara noastră.
Ședință de Guvern într-un moment cu tensiuni uriașe între PNL și PSD!
Ședință de Guvern într-un moment cu tensiuni uriașe între PNL și PSD! Cum va acționa Coaliția
Este ședință de Guvern miercuri, într-un moment cu tensiuni maxime între PNL și PSD. Cele două partide aflate la guvernare s-au distanțat considerabil în ultimele zile, iar Nicolae Ciucă a anunțat că s-a oprit Coaliția. Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de lege privind înfiinţarea Centrului de excelenţă pentru administraţia publică în domeniul dezvoltării durabile.
Profesorul din Vâlcea, dat dispărut în urmă cu patru ani, declarat decedat: Fosta soție și fiul cel mare, suspecți de crimă, vor să scape de controlul judiciar
Profesorul din Vâlcea, dat dispărut în urmă cu patru ani, declarat decedat: Fosta soție și fiul cel mare, suspecți de crimă, vor să scape de controlul judiciar
După mai bine de patru ani de la dispariția profesorului Marian Claudiu Bălan, misterul care învăluie acest caz rămâne nerezolvat. În aprilie 2020, profesorul din Vâlcea, care ar fi avut 49 de ani, a fost raportat dispărut de mama și sora sa. Recent, instanța a decis să-l declare decedat, însă suspiciunile asupra fostei sale soții, Anișoara, și a fiului lor cel mare persistă. Cei doi sunt acuzați că ar fi implicați în moartea acestuia, dar încearcă să scape de măsura controlului judiciar sub care se află de mai multe luni.
Horoscopul zilei, miercuri, 9 octombrie 2024
Horoscopul zilei, miercuri, 9 octombrie 2024. Jupiter își începe mișcarea retrogradă, iar 4 zodii se smulg de sub jugul destinului
Miercuri, 9 octombrie 2024, Universul ne oferă o ocazie perfectă pentru reflecție și reexaminare, deoarece Jupiter își începe mișcarea retrogradă, aducând cu sine oportunități de introspecție profundă și de reevaluare a valorilor personale. Această perioadă astrală va influența în mod special patru zodii, care se vor simți cu adevărat eliberate și vor reuși să se smulgă de sub jugul destinului, regăsindu-și autonomia și puterea de a-și schimba cursul vieții. În aceste momente de transformare cosmică, este important să fim atenți la semnalele pe care le primim din jur, deoarece astrele ne îndrumă către decizii care ne pot modela viitorul. 
Gabriela Firea / Foto: Inquam Photos
Gabriela Firea o critică dur pe Elena Lasconi pentru afirmațiile despre „amantele care își iau o smetie”: „Nici o femeie nu ar trebui să fie stigmatizată”
Declarațiile recente ale Elenei Lasconi, care a comparat politicienii cu „amante care știu că sunt înșelate” și care continuă să rămână în relație din motive financiare, au stârnit controverse semnificative în spațiul public. Această analogie provocatoare a atras o reacție promptă din partea Gabrielei Firea, fost ministru al Familiei și Egalității de Șanse, care a condamnat vehement comentariile și a solicitat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să intervină.
Cazul în care Parlamentul European aplică dublul standard. Discursurile extremiste care nu au fost sancționate
Cazul în care Parlamentul European aplică dublul standard. Discursurile extremiste care nu au fost sancționate
Liderii europeni împart dreptatea în funcție de țara din care provine politicianul care ține discursuri la Bruxelles. Parlamentul European nu a putut să se opună ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cel mai mare susținător al Brexit-ului, Nigel Farage, nu a fost sancționat pentru declarațiile sale, chiar dacă a provocat mai multe scandaluri în plen. Cel care a luptat pentru ruperea Londrei de Bruxelles a fost certat și îmbrățișat de Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene de la aceea dată. 
Nicolae Ciucă: „Asistăm la un asalt asupra democrației. Motivarea deciziei CCR a contrariat întreaga opinie publică”
Nicolae Ciucă: „Asistăm la un asalt asupra democrației. Motivarea deciziei CCR a contrariat întreaga opinie publică”
În ultimele zile, scena politică românească a fost marcată de un amplu scandal legat de deciziile Curții Constituționale, care, conform declarațiilor lui Nicolae Ciucă, ar reprezenta un „asalt asupra democrației” și asupra valorilor constituționale fundamentale. Ciucă a subliniat că motivarea deciziei Curții în cazul Dianei Șoșoacă a contrariat profund opinia publică și a generat un val de reacții din partea specialiștilor în drept constituțional.
Floarea comestibilă
Floarea comestibilă. Deliciul ascuns din grădina ta de care puțină lume știe
În grădinile noastre, în mijlocul plantelor tradiționale și al legumelor cunoscute, se află o comoară neștiută, o floare care ascunde un gust surprinzător și o istorie fascinantă. Deși poate părea o simplă podoabă pentru ochii curioși, această floare comestibilă îmbină frumusețea naturală cu un potențial culinar care merită descoperit. Cu fiecare petală delicată, se deschide o lume de arome și texturi care pot transforma mesele obișnuite în adevărate festinuri.