Articolele din categoria ACTUAL:

Începe marea distribuire a DECIZIILOR DE RECALCULARE a pensiilor/ Arhivă foto
Zi crucială pentru pensionari: astăzi începe marea distribuire a DECIZIILOR DE RECALCULARE a pensiilor. Peste 3,8 milioane de români vor avea venituri mai mari
De astăzi începe marea distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor, documente care le vor arătă seniorilor, concret, câți bani vor primi în plus din luna septembrie! Poștașii trebuie să preda deciziile personal, iar dacă pensionarul nu este acasă, poștașul se va întoarce și a doua oară. Oficialii au anunțat că peste 3,8 milioane de români vor avea pensii mai mari, iar creșterea medie va fi de 622 de lei. Sunt însă și peste 800 de mii de oameni care rămân cu pensiile înghețate. 
Caz sclavie Iași. Cum își alegea primarul victimele pe care să le trimită la muncă forțată. Detalii cutremurătoare/ Captură video
Caz sclavie Iași. Cum își alegea primarul victimele pe care să le trimită la muncă forțată. Detalii cutremurătoare
Caz șocant într-o comună din Iași. Un fost primar este acuzat că a sechestrat și obligat la muncă forțată un bătrân aflat în dificultate. Fostul edil a fost săltat de polițiști. Anchetatorii spun că acesta nu este la prima abatere. Un vecin a dezvăluit detalii halucinante despre modul în care opera Mihai Mihalache. Fostul edil va sta 30 de zile in arest preventiv. 
Sistemul de ambulanță, suprasolicitat în urma temperaturilor extreme! Sute de apeluri la numărul de urgență 112
Sistemul de ambulanță, SUPRASOLICITAT în urma temperaturilor extreme! Sute de apeluri la numărul de urgență 112
Canicula continuă să facă tot mai multe victime, iar autoritățile primesc sute de apeluri la numărul de urgență pentru a acorda ajutor. Cei mai afectați de valul de căldură sunt vârstnicii, dar și cei cu probleme cardiace. La nivel național, a fost suplimentat personalul medical, dar si cel al pompierilor dotați cu autospeciale de stingere a incediilor. Cu toate acestea, salvatorii sunt suprasolicitați.
Incident la evenimentul de la Focșani dedicat gimnastei Anei Maria Bărbosu/ Foto: IJJ Vrancea
Incident bizar la evenimentul dedicat gimnastei Anei Maria Bărbosu. Un bărbat îmbrăcat în jandarm şi având o armă neletală asupra sa, depistat printre participanți
Incident la evenimentului dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu, care a obținut bronzul la Jocurile Olimpice din Paris. Un bărbat care purta obiecte vestimentare cu însemnele Jandarmeriei fără drept, având asupra sa o armă neletală, a fost depistat de jandarmii vrânceni joi seara, la Focşani, în timpul evenimentului. Bărbatul a fost legitimat şi condus la audieri. Pentru moment, nu se cunoaște motivul pentru care bărbatul se afla la eveniment și nici de ce era îmbrăcat astfel.  
Sfintii Martiri Brancoveni
Sărbătoare 16 august. Zi importantă a ortodoxiei: un mare sfânt este cinstit astăzi în calendar
Sfintii Martiri Brancoveni: Constantin Voievod cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, sunt praznuiti pe 16 august. Domnia lui Constantin Brancoveanu a inceput sub semnul aparitiei Bibliei in limba romana, numita "de la Bucuresti", in anul 1688. Si-a asumat rolul de protector al tiparului si scolilor din Muntenia, dar si din Transilvania. A dat Bucurestiului o noua Academie Domneasca, transformand scoala de la Sf. Sava in "colegiu public pentru pamanteni si straini", cu o programa asemanatoare institutiilor de grad superior. L-a adus de la Istanbul pe Andrei, viitorul mitropolit Antim Ivireanul, sub indrumarea caruia se vor tipari numeroase carti in limbile romana, greaca, slavona, georgiana si chiar araba. A ctitorit mai multe biserici si manastiri, intre care: bisericile de la Potlogi si Mogosoaia, Manastirile Hurezi si Brancoveni, Biserica "Sf. Gheorghe Nou" din Bucuresti, unde odihnesc sfintele sale moaste.
Șefa secției ATI de la Sf. Pantelimon a mers în fața anchetatorilor ca martor împreună cu avocatul Octavian Banu
Manevra lui Coldea si Dumbravă, cu optimizarea juridică, folosită și de medicii de la Sf. Pantelimon. Schema CARACATIȚEI ajunge la Traian Băsescu
Manevra cu optimizările din justiție pare să fie folosită și de către medicii de la spitalul Sf. Pantelimon acuzați de omor cu premeditare. Șefa secției ATI de la "spitalul groazei" a mers în fața anchetatorilor ca martor împreună cu avocatul Octavian Banu. Juristul care este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Capitală este un personaj extrem de controversat care a fost în anturajul familiei Băsescu și a fost implicat în mafia Retrocedărilor. Această legătură, susține realizatoarea Anca Alexandrescu, explică și reacția extrem de vehementă a fostului șef al statului împotriva procurorilor care instrumentează dosarul Pantelimon.