Articolele din categoria ACTUAL:

Valurile de caniculă, tot mai frecvente și periculoase în Europa, inclusiv în România: Vor lovi o dată la 2-5 ani
Valurile de caniculă, tot mai frecvente și periculoase în Europa, inclusiv în România: Vor lovi o dată la 2-5 ani
Scenariul climatologilor despre viitorul vieții pe Pământ pare apocaliptic după ce aceștia au studiat canicula ce a lovit în această lună, în Europa, Asia și SUA. Valurile de căldură extremă se accelerează din ce în ce mai mult, cu temperaturi tot mai periculoase pentru nivelul de suportabilitate al oamenilor, au avertizat oamenii de știință după analizarea fenomenelor din vara anului 2023.
De ce ardem de vii în spitale - Rafila a încercat să țină totul secret!
De ce ardem de vii în spitale - Rafila a încercat să țină totul secret! HAOS în Sănătate
Instalațiile electrice s-au dovedit a fi, în câteva rânduri, cauza izbucnirii incendiilor majore din ultimii 10 ani, din spitalele românești. În Incendiul de la Maternitatea Giulești, în care au murit 6 bebeluși s-a stabilit că focul a plecat de la ștecherul unui aparat de aer condiționat și o priză defectă. După această tragedie, spitalele din România au înregistrat incendii pe bandă rulantă, iar 3 dintre ele au plecat de la instalațiile electrice. 
Incendiu puternic în Capitală
Incendiu violent în București: 17 proprietăți afectate, 20 autospeciale de pompieri s-au luptat cu focul. Șase victime au primit îngrijiri medicale
Un incendiu violent a cuprins acoperișurile unor case din sectorul 3, miercuri după amiază. Oamenii au alertat de urgență pompierii, care au trimis la fața locului 20 de autospeciale de stingere. Intervenția a fost extrem de dificilă, iar salvatorii s-au luptat în permanență cu riscul propagării vâlvătăii și la casele din jur. Șase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar pagubele materiale sunt însemnate.
Ședință Guvern/ Arhivă Foto Facebook Marcel Ciolacu
Ședință crucială a Coaliției PSD-PNL la Guvern. SURSE: Se pregătesc noi taxe - Ce îi așteaptă pe români din toamnă
Este ședință de urgență la Guvern. Premierul și, totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă pregătesc noile taxe care ar putea intra în vigoare chiar din această toamnă. Dispare cota de TVA de 5% care se aplică inclusiv pentru gigacalorie, astfel că facturile ar putea să explodeze la iarnă. Dispar și scutirile de taxe în agricultură, construcții și IT, iar afacerile mici vor plăti noi impozite. 
Incendiu Nicolae Robănescu/ Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
O echipă a ITM, trimisă în control la Spitalul "Nicolae Robănescu" din Capitală. În paralel are loc ancheta solicitată de ministrul Sănătății
O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a fost trimisă, miercuri, în control la Spitaului Centru „Nicolae Robănescu” din Capitală, după explozia unui transformator electric urmată de un incendiu, fapt ce a dus la evcuarea de urgență a 110 copii internați într-unul dintre saloane și transferarea lor la Marie Curie, aflat în vecinătate. 
Copii transferați Marie Curie/ Captură video
Copiii care au ajuns marți seara la Marie Curie, transferați înapoi la Centrul Nicolae Robănescu. Un generator electric, pus la dispoziția spitalului
Copiii care au ajuns, marti seara, la Spitalul Marie Curie sunt transferati chiar la această oră înapoi la Centrul Nicolae Robănescu din Capitală. De la Robănescu au fost transferati in total 110 copii in urma exploziei la un transformator electric urmată de un incendiu. La Marie Curie erau internați, miercuri dimineata, doar 75 de copii, in timp ce alti 11 au ales să plece acasă după ce au fost evaluați de medici.