Articolele din categoria ACTUAL:

Horoscopul zilei, miercuri 26 iulie 2023
Horoscopul zilei, miercuri 26 iulie 2023. Marte ne dă curajul să acționăm. Ce zodii își vor găsi adevărata pasiune și vor lua decizii importante
Horoscopul zilei de miercuri, 26 iulie, ne spune că Luna cea sensibila se armonizeaza cu Saturn cel statornic, ajutandu-ne sa gestionam lucrurile cu maturitate atunci cand cineva cere sa ii sustinem. Luna colaboreaza, de asemenea, cu dinamicul Marte pentru a ne incuraja sa luam initiativa atunci cand nu suntem multumiti sa asteptam orice ne dorim sa se intample.
Incendiu violent lângă spitalul Marie Curie din Capitală
Explozie violentă, urmată de incendiu, la Spitalul "Nicolae Robănescu", din Capitală. 110 persoane, evacuate de urgență
Un incendiu violent a izbucnit, marți seara, la Spitalul Nicolae Robănescu, din București. Pompierii au ajuns rapid la fața locului, existând riscul ca spitalul Marie Curie, aflat lângă acesta, să fie afectat. 110 persoane au fost evacuate în siguranță - copii pacienți, aparținători și personal medical. Două mașini din apropierea transformatorului s-au făcut scrum după ce flăcările s-au extins la acestea. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, incendiul a fost lichidat. 
Ministrul Agriculturii se opune reducerii de pesticide pentru fermierii români
Ministrul Agriculturii se opune reducerii de pesticide pentru fermierii români. Ce le cere Florin Barbu oficialilor de la Bruxelles
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a făcut o declarație importantă la Bruxelles în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit (AgriFish), afirmând că se opune reducerii folosirii pesticidelor de către fermierii din România. Ministrul a subliniat că țara noastră nu folosește cantități mari de pesticide în comparație cu media europeană, deci nu are rost să se ia măsuri drastice în această privință.
Furtună cu forță de URAGAN în mai multe zone
Furtună cu forță de URAGAN în mai multe zone: Un restaurant a fost distrus! Copaci căzuți și pagube însemnate
Furtună cu forță de URAGAN în mai multe zone. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună marţi după amiaza în judeţul Cluj, pompierii fiind solicitaţi să intervină şi în cazul unui acoperiş smuls de vânt, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Și acoperișul Bibliotecii Universității din Oradea a fost smuls de vântul care a suflat la rafală cu 110 kilometrii pe oră.
Temperaturi de peste 42 de grade! Cod roşu şi portocaliu de vreme nefavorabilă şi restricţii de circulaţie, în Bulgaria
Temperaturi de peste 42 de grade! Cod roşu şi portocaliu de vreme nefavorabilă şi restricţii de circulaţie, în Bulgaria
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 26 - 27 iulie 2023, conform datelor transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie local, întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni şi căderi de grindină.
Bunurile pierdute pot rămâne în posesia persoanei care le-a găsit, dar numai în anumite condiții
Ce faci dacă găsești bani sau obiecte de valoare pe jos. Știai că poți să le păstrezi, în anumite condiții?
Una dintre cele mai mari satisfacții pe care le putem experimenta este acel moment când găsim bani pe jos. Această bucurie este motivul pentru care mulți oameni încă se încumetă să verifice fiecare trotuar și parcare în căutarea unei mici descoperiri financiare. Cu toate acestea, multe persoane se întreabă ce se întâmplă cu acești bani și dacă pot fi păstrați legal.
Cod roşu de caniculă şi pericol major de incendii în Grecia - Anunțul MAE pentru toți românii
Cod roşu de caniculă şi pericol major de incendii în Grecia - Anunțul MAE pentru toți românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale menţin prognozele privind codul roşu de caniculă (25-27 iulie 2023), respectiv pericolul major de producere a incendiilor de vegetaţie (gradele 4 şi 5, pe o scară de la 1 la 5). Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului tine legătura cun autorităţile, dar şi cu operatorii din turism şi agenţii şi a transmis că românii din zonele afectate au fost evacuaţi în siguranţă, fără a fi necesară acordarea de asistenţă medicală