Articolele din categoria ACTUAL:

Vremea
Anunțul meteorologilor ANM: Vremea se schimbă de la o zi la alta - de la caniculă la furtuni și apoi din nou caniculă - Ziua în care revin temperaturile de 37 de grade
România a traversat în ultimele zile o perioadă de caniculă extremă, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius în unele zone. Această situație s-a încheiat brusc miercuri seara, când o masă de aer mai rece a adus furtuni puternice, cu ploi torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt. În București, s-au înregistrat peste 15-20 de litri pe metru pătrat în doar câteva ore.
Razboi in Ucraina
Război în Ucraina - Ziua 519: Vizită-surpriză a lui Volodimir Zelenski aproape de linia frontului, la Dnipro. Contraofensiva ucraineană, analizată "la sânge" - LIVE TEXT
Ucraina a reușit să doboare 36 de rachete și drone lansate de Rusia, datorită sistemelor de apărare aeriană primite din Occident. Piloții ucraineni vor beneficia de instruire pe avioane F-16 în Danemarca și România. Situația din Marea Neagră a fost discutată la întâlnirea dintre NATO și Ucraina. Ucraina își continuă ofensiva în zona Donețk. Ucraina investește un miliard de dolari în producția de drone.
România, sub teroarea fenomenelor meteo extreme
România, sub teroarea fenomenelor meteo extreme - Oameni uciși de fulger în vijeliile apocaliptice
Fenomenele extreme au făcut prăpăd în cea mai mare parte a țării. Doi frați au murit trăsniți de un fulger în timp ce încercau să se adăpostească sub un copac. O femeie a și-a pierdut viața pe Transalpina după ce un arbore s-a prăbușit peste mașina în care se afla. Mai multe orașe au fost lovite de furtuni distrugătoare. Județele Bihor și Bistrița-Năsăud au fost sub cod roșu de vreme rea, iar pagubele sunt uriașe. Localnicii sunt disperați. Recoltele le-au fost distruse, iar acoperișurile caselor au fost smulse de rafalele de vânt de viteza unui uragan.