Articolele din categoria ACTUAL:

Ministrul Muncii, probă de foc cu reprezentanții Comisiei Europene. Foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu
Ministrul Muncii, probă de foc cu reprezentanții Comisiei Europene. Reforma sistemului de pensii publice și a salarizării bugetarilor, subiectele fierbinți de la masa discuțiilor
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a avut joi o convorbire prin video call cu Celine Gauer, directorul general al SG Recover din cadrul Comisiei Europene, pentru a discuta despre progresele înregistrate în ceea ce privește reformele din Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Întâlnirea a inclus și participarea echipei tehnice din cadrul DG ECFIN și SG Recover, care au analizat îndeaproape reformele care afectează sistemul de pensii publice și salarizarea în sectorul bugetar.
Alina Gorghiu, ministrul Justiției/ Arhivă foto
Ministrul Justiției, reacție vehementă după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu: Mi-aș fi dorit să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune
Ministrul Justiției Alina Gorghiu a reacționat, joi, vehement la decizia Instanței Supreme de a-i achita definitiv pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu. Gorghiu a scris, astfel, într-o postare pe Facebook, că și-ar fi dorit, ca simplu cetățean, să nu fie „martorul validării oricărei forme de represiune, de tortură, al legitimizării instrumentelor de forță care aruncă în obscur drepturi și libertăți fundamentale”.
IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu, despre statul de drept și Justiția din România
IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu, despre statul de drept și Justiția din România
Reacție dură după achitarea foștilor ofițeri de Securitate responsabili de uciderea inginerului disident Gheorghe Ursu. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului susține că decizia Înaltei Curți este o sfidare a statului de drept și a Justiției din România. Torționarii rămași în viață responsabili de moartea lui Gh. Ursu au fost achitați, la aproape 40 de ani de la decesul acestuia în timpul regimului comunist.
Ulei de masline
Pericolul din uleiul de măsline - În timp ce toată lumea laudă calitățile sale, există și riscuri mai puțin cunoscute
Uleiul de măsline este adesea lăudat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, precum reducerea inflamației, protejarea sănătății inimii și promovarea unei stări de bine generale. Cu toate acestea, precum orice alt aliment, uleiul de măsline poate prezenta unele riscuri pentru sănătate dacă este consumat în exces sau dacă provine din surse necalificate. Așa că, să discutăm despre aceste potențiale pericole ascunse în uleiul de măsline.
Bătrâni - imagine de arhivă
A început relocarea bătrânilor din căminul groazei din Ilfov care funcționa ilegal, deși ANPC l-a închis. Unde vor fi duși oamenii
A început relocarea bătrânilor din centrul social din județul Ilfov care funcționa în continuare, deși a fost închis de inspectorii ANPC în urmă cu două săptămâni, ca urmare a unor nerereguli gtave constate de aceștia. Vorbim despre produse expirate, mizerie, lipsa unui aviz de funcționare din partea ISU, iar condițiile în care erau ținuți oamenii nu erau corespunzătoare. Miercuri seara, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a deschis un dosar penal în cazul acestui cămin. 
Litoralul romanesc
Care e stațiunea preferată a românilor, pe litoral: 62% au avut această preferință
Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări, sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, potrivit unei analize a unei platforme online de rezervări. Dintre utilizatorii platformei care şi-au petrecut vacanţa în ţară, 25% au ales staţiunile din nordul litoralului, iar 62% dintre aceştia au preferat Constanţa şi staţiunile din sud. Preţul mediu pentru un sejur de 3 nopţi/2 persoane în cameră dublă este de 1.072 de lei, pe când preţul mediu pentru un sejur de 3 nopţi/familie este de 1.369 de lei. În staţiunile din nordul litoralului, preţul mediu al unui sejur de 3 nopţi, pentru 2 adulţi este de 1.388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, preţul mediu al aceluiaşi tip de sejur este de 1.123 de lei. Un sejur de 3 nopţi, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulţi cu 2 copii, costă în medie 1.763 de lei. În sudul litoralului, un asemenea sejur are preţul mediu de 1.562 lei. 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, mesaj către români după episodul de vreme extremă din România, soldat cu morți: "Sunt alături de familiile victimelor"
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi că suntem martori la fenomene meteo extreme, cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. El arată că trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie şi afirmă că este alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile. 
Munții Stâncoși/ SUA/ Captură video
Viața off-grid. O familie a murit încercând să trăiască în munți, complet ruptă de lume! Rudă: Au murit de foame pentru că nu au fost pregătiţi
Trei membri ai unei familii din Colorado au murit în timp ce încercau să adopte ceea ce se numește un stil de viață"off the grid" în Munţii Stâncoşi din America de Nord. Mai exact, aceștia au ales să trăiască debranșați de la utilități precum apa și electricitatea, aflându-se în contact direct cu natura. Cei trei - două femei și un adolescent de 14 ani - au campat la cort vara trecută și au murit în timpul iernii, cel mai probabil de foame sau de frig. Rămășițele au fost găsite de un bărbat care făcea un traseu montan în zonă. Acesta a anunțat de urgență autoritățile. 
Incendii Grecia/ Profimedia
Noi ordine de evacuare în Grecia! Pompierii eleni, la capătul puterilor: au avut de luptat cu 90 de incendii într-o singură zi - Suprafața mistuită de flăcări e uriașă
Incendiile de vegetație din Grecia par de neoprit, în ciuda luptei neîncetate cu flăcările a pompierilor eleni. Autoritățile au fost nevoite, astfel, să emită noi ordine de evacuare pentru zonele din apropierea a două oraşe din centrul țării, ameninţate de incendii, asta în timp ce țara mediteraneeană care a devenit destinația favorită de vacanță a românilor se află în continuare sub efectul unui val de caniculă extremă ce ține pe jar autoritățile.
Pepene toxic
Cum îți dai seama că un pepene este TOXIC și ce trebuie să faci dacă totuși ai apucat să mănânci din el
Pepenele este o alegere de vară populară pentru multe persoane, cu aportul său bogat de vitamine și minerale, plus răcorirea oferită în zilele toride. Cu toate acestea, există o problemă cu care te poți confrunta atunci când cumperi pepene: toxicitatea. Într-adevăr, unele pepeni pot deveni toxici, fie din cauza contaminării cu pesticide, fie din cauza bacteriilor sau a altor contaminanți. Așadar, cum îți dai seama că un pepene este toxic? Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să faci alegerea corectă: