Articolele din categoria ACTUAL:

Cozmin Gusa
Cozmin Gușă: Ecuația ''Șefiei'': cine e liberalul ce-l va înlocui pe Ciucă la șefia PNL și/sau a Senatului, și cine va deveni președinte interimar al României, după previzibila demisie a lui Iohannis din toamna lui 2024?!
Suntem către finalul verii și-al vacanțelor, e limpede pentru toți că ne așteaptă o toamnă fierbinte din punct de vedere al mișcărilor politice. Primul care a făcut o mutare strategică a fost Marcel Ciolacu care, după principiul ''țineți prietenii aproape, dar adversarii și mai aproape'', l-a numit pe Victor Ponta în funcția de consilier onorific. Desigur că Ponta îi poate fi și de folos, are experiență politică și destule relații externe, confirmate deja în țări ca și China, Turcia, Serbia (din 2016 este consilierul onorific al președintelui Vucic, deținând și cetățenia sârbă), dar e limpede că prin această numire Ciolacu a transferat potențialul electoral ale lui Ponta și Pro România în curtea PSD.
Pastila pentru suflet
Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 19 august: Puterea Sfintei Cruci
Rugăciunea zileiCanon de rugăciune la Praznicul Înainteprăznuirii scoaterii Sfintei Cruci (fragment)„Troparul Sfintei Cruci, glasul 1: Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvintează moştenirea Ta; biruinţă binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte. Şi cu Crucea Ta păzeşte pe poporul Tău.Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Cântare de biruinţă…Stih: Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o slăvim.Sfânta Cruce, cea dumnezeiască, mergătoare înainte, revarsă razele darurilor, luminează pe toţi cei ce se închină ei şi cu bună credinţă, cântă pe Hristos Cel Răstignit.”
Razboi in Ucraina
Războiul din Ucraina, ziua 542: Tur de forță al lui Zelenski în Europa. Kievul vrea să întărească linia frontului - LIVE TEXT
Conflictul dintre Ucraina și Rusia continuă să se agraveze, după ce forțele ucrainene au lansat mai multe atacuri cu rachete și drone asupra capitalei ruse, provocând moartea a sute de persoane și distrugerea unor obiective strategice. În replică, Rusia a intensificat bombardamentele asupra zonelor populate din Ucraina, fără a ține cont de victimele civile. În acest context, situația umanitară din Ucraina se înrăutățește pe zi ce trece, iar comunitatea internațională încearcă să găsească soluții pentru a opri violențele.
Cât timp rezistă mâncarea în frigider dacă rămâi fără curent
Cât timp rezistă mâncarea în frigider dacă rămâi fără curent. Perioada de grație în care alimetele mai pot fi consumate
 Frigiderul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din gospodăria noastră modernă. Acesta asigură păstrarea alimentelor proaspete pentru perioade îndelungate de timp, prevenind astfel risipa de alimente și economisind bani. Cu toate acestea, în cazul în care există o întrerupere de curent, multe alimente valoroase pot fi compromise, iar pierderea acestora poate avea un impact semnificativ asupra bugetului nostru și asupra planului alimentar.
Titi Aur, mesaj pentru părinții inconștienți, după valul de accidente provocate de minori
Titi Aur, mesaj pentru părinții inconștienți, după valul de accidente provocate de minori
Se fac cercetări de amploare după ce un copil de 13 ani a furat mașina familiei și a intrat cu ea într-un stâlp, în Capitală. Alături de el era un alt minor în vârstă de 12 ani, care se află în spital cu fracturi grave. Cei doi ar fi mers cu mașina cel puțin doi kilometri, până să producă accidentul. Surse din poliție spun că minorii circulau cu o viteză mult peste limita legală.