Articolele din categoria ACTUAL:

Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile
Incendiile de vegetație din țară au pus pe jar autoritățile. Autorii, greu de identificat: ce spun oficialitățile
Intervenții contracronometru! Numărul incendiilor de vegetație a trecut cu mult de 400 de la începutul verii. Pompierii au ajuns să fie chemați din libere pentru a stinge flăcările. În ultimele cinci zile au ars peste 500 de hectare în Mehedinți. Autoritățile din localitățile învecinate au sărit în ajutorul localnicilor, fiind nevoie de intervenția acestora. 
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: ce se întâmplă cu furnizorii?
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: ce se întâmplă cu furnizorii?
Susţinerea actualei scheme de plafonare pune presiune pe furnizorii de energie din România care deservesc aproximativ 9 milioane de consumatori de electricitate și 3,5 milioane de consumatori de gaze. Ei se confruntă cu provocări majore în acest context pentru că sunt obligați să suporte inițial costurile pentru diferența dintre prețul real de pe piață și cel plafonat, urmând ca ulterior să fie decontați de la bugetul public. 
Prognoza meteo pentru 9 septembrie - 7 octombrie. Vin două săptămâni cu ploaie! Variații de temperatură în anumite zone
Prognoza meteo pentru 9 septembrie - 7 octombrie. Vin două săptămâni cu ploaie! Variații de temperatură în anumite zone
În săptămâna 9-16 septembrie, meteorologii anunță un regim termic variabil în funcție de regiune. Conform datelor oficiale, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în estul şi nord-estul țării, în timp ce în vest şi sud-vest, acestea vor fi mai coborâte decât valorile obișnuite. Pe lângă variațiile de temperatură, ploile își vor face simțită prezența în toate regiunile țării. Astfel, până pe 23 septembrie, sunt așteptate precipitații răspândite, ceea ce poate aduce o ușoară răcire a vremii în anumite zone.
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs
Școli noi construite în sectorul 6, din Capitală. Cum arată sălile de curs - VIDEO
Elevii din întreaga țară s-au întors în bănci după ce vacanța mare s-a încheiat! Emoționați, dar și entuziasmați, cei mici s-au revăzut cu colegii, cu profesorii, iar unii dintre ei au pășit pragul unei școli noi. Este vorba despre cei care învață la Școala Gimnazială Orizont, acolo unde s-a dat în folosință noua școala construită de la zero. Clădirea are săli de clasă luminoase, colorate, spații de relaxare și vestiare moderne. 
Primar pesedist cu dare de mână: statuie de 1 milion de euro la Zalău. Ciolacu: Cine știe ce artist celebru este/ Colaj foto
Primar pesedist cu dare de mână: statuie de 1 milion de euro, la Zalău. Ciolacu: Cine știe ce artist celebru este
Scandal uriaș la Zalău, după ce Primăria a decis să cheltuie nu mai puțin de un milion de euro pentru o statuie a domnitorului Mihai Viteazul și pentru câteva piese de mobilier urban. Primarul din partea PSD al orașului, Ionel Ciunt, a semnat proiectul, asta în ciuda opoziției mai multor consilieri. Chiar și șeful său, premierul Marcel Ciolacu, a declarat în fața presei că suma este prea mare. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să îl contacteze pe primar pentru un punct de vedere, însă până la difuzarea știrii nu a răspuns. 
Volodimir Zelenski / Profimedia
Război în Ucraina, ziua 930. Zelenski, despre apărarea în regiunea Harkov şi despre operaţiunile active în Kursk: Sunt mândru de toţi luptătorii noştri - LIVE TEXT
Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 930. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă despre apărarea pe care trupele sale o realizează în regiunea Harkov şi despre operaţiunile active în Kursk că este mândru de toţi luptătorii care, prin acţiunile lor, dau Rusiei o lecţie clară - unde se termină pământul său şi unde începe al vecinilor săi.
Preotul Emil Nedelea Cărămizaru/ Facebook
Zi de sărbătoare la Ghimeș, în județul Bacău. Preotul Emil Nedelea Cărămizaru: Înțeleg de ce Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu a voit să ajungă în mijlocul acestor români cu inima de aur
Clipe istorice pentru locuitorii din localitatea Ghimeș! Racla cu moaștele Domnitorului Martir Constantin Brâncoveanu a ajuns și în această zonă în pelerinajul prin Moldova. Părintele Emil Cărămizaru este cel care a condus procesiunea Domnitorului Martir Constantin Brâncoveanu. Mii de credincioși și preoți au putut să le vadă după ce au ajuns pentru prima dată în România. Întreaga serie de evenimente a avut loc cu aprobarea Patriarhului Daniel, la invitația Arhiepiscopului Ioachim Băcăuanul.