Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Ioana Mihăilă, Ministerul Sănătății / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
VIDEO Gafă a ministrului Sănătății privind situații copiilor internați la ATI cu Covid-19: Cum s-a ajuns de la "peste 70” la doar 5 cazuri?
Ministrul Sănătății provoacă panică în rândul populație cu declarații pe care, ulterior, tot ea le combate. Astfel, după ce a răspuns unei întrebări a jurnaliștilor spunând că peste 70 de copii cu COVID-19 se află internaţi în secţiile de Terapie Intensivă, ministrul a recunoscut că, de fapt, vorbim doar despre 5 astfel de cazuri. 
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Gheorghiță: Varianta Delta va deveni dominantă în România cel mai probabil săptămâna viitoare / Categorii eligibile pentru vaccinarea cu a 3 doză de vaccin anti-COVID
Valul patru al pandemiei își face din ce în ce mai simțită prezența. Infectările au explodat în ultima lună și deja bifăm primul județ care sare de rata de 1 la mia de locuitori. În tot acest timp, vaccinarea, arma care ar putea ajuta în această luptă cu COVID, bate pasul pe loc. Șeful campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, susține că autoritățile se așteaptă, în continuare, la creșteri ale numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. În plus, în mai puțin de o săptămână, varianta Delta ar putea deveni dominantă în țara noastră. Cât privește campania de vaccinare, medicul militar spune că "nu putem vorbi în termeni de eșec. Dac[ ar fi să ne raportăm astfel, ar fi un eșec al întregii societăți".
Coronavirus
Rata URIAȘĂ de infectare cu variante care determină ÎNGRIJORAREA, în România. INSP: Peste 600 de cazuri de contaminare cu Delta
Peste 2.300 de cazuri cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care determină îngrijorarea au fost confirmate, în România, până la data de 29 august. Dintre acestea, peste 1.700 sunt cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma și peste 600 cu Delta, cunoscută și ca varianta indiană, mai contagioasă a Covid-19. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunță, astfel, că rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare este mai mare de 80%.
Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia
Vârful valului 4 ar putea fi în septembrie-octombrie. Medicii fac previziuni SUMBRE: Am putea ajunge chiar și la 800-1000 de pacienți pe zi în ATI
Creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Cifrele au explodat, astăzi, când vorbim despre 1.313 de cazuri noi în 24 de ore, 31 de decese, aproximativ 300 de români în stare gravă la ATI (291, mai exact), și peste 2.300 de oameni infectați cu COVID-19 internați în spitale din țară. Radu Țincu, medic primar ATI  Floreasca, a comentat cifrele momentului, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS. 
Măsurare temperatură copii
Ce se întâmplă cu orele într-o clasă dacă un elev se infectează cu Covid-19? Răspunsul ministrului Educației
Cu doar două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, părinți și copiii au în continuare o mulțime de întrebări legate de modul în care se vor desfășura cursurile, în contextul pandemiei de coronavirus și, mai ales, al răspândirii variantei Delta, mai infecțioase, a COVID-19. Ziele acestea, cu diverse ocazii, ministrul Sorin Cîmpeanu a încercat să ofere răspunsuri întrebărilor acestora. Cîmpeanu a afirmat, astfel, că propunerea pe care o discută cu Ministerul Sănătății este ca orele să continue în format fizic și după apariția unui caz de coronavirus, dacă toți ceilalți elevi din clasă au rezultate negative la testare. 
Hans Kluge, directorul OMS Europa, la Formul Internațional din St. Petersburg, Rusia / Foto: Profimedia
Semnal de ALARMĂ al OMS Europa: Încă 236.000 de oameni ar putea muri din cauza Covid-19 până la 1 decembrie. Ce trebuie făcut
Încă un avertisment dur vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care susține de această dată că încă 236.000 de europeni ar putea muri din cauza Covid-19 până în decembrie. În prezent, potrivit portalului worldometers.info, 4.518.030 de persoane au murit de COVID-19 la nivel mondial, în vreme ce pandemia a infectat 217.367.943 de oameni. 
Catalog elevi
Ministrul Educației explică decizia ca şcoala să nu mai solicite date despre profesia părinţilor: "Elevul trebuie să fie apreciat indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie"
Cu doău săptămâni înainte de începerea școlii, ministrul  Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat decizia prin care şcolile nu vor mai putea cere odată cu debutul anului școlar 2021-2022 informaţii legate de profesia părinţilor, precizând că acele date nu ar avea niciun fel de relevanţă pentru profesori. "Elevul trebuie să fie apreciat indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie (...)", susține Cîmpeanu. 
Vaccin anti-Covid19
Decesul unei femei imunizate cu schema completă a vaccinului Pfizer, INVESTIGAT în Nou Zeelandă. Ce IPOTEZĂ este luată în calcul
Decesul unei femei imunizate cu serul de la Pfizer, schema completă 1+2, este investigat de autoritățiiile neozeelandeze. Acesta este primul caz de acest fel din Noua Zeelandă care intervine după administrarea vaccinului Pfizer, având drept consecinţă cel mai probabil inflamarea miocardului, sau miocardită, un efect secundar neobişnuit al acestui vaccin.