Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Seforul de culori privind gravitatea pandemiei de Covid, introdus in UE
UE introduce zonele "roșu închis" în semaforul de culori privind gravitatea pandemiei de Covid-19. Sunt vizate restricții mai STRICTE
Decizie de ultim moment a guvernelor statelor europene, care au convenit, astăzi, să desemneze cele mai critice puncte ale epidemiei de coronavirus prin culoarea roşu-închis. Ambasadorii europeni la Bruxelles au acceptat măsura propusă de Comisia Europeană pentru regiunile cu peste 500 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, într-un interval de două săptămâni.
Vaccinarea esențialilor, amânată
Vaccinarea a 35.000 de angajați din categoriile esențiale, amânată OFICIAL - DOCUMENT
E oficial! Începând din 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie –11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze de vaccin anti-Covid.  Prcatic, programarea la vaccinare a acestora s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale, ca urmare a deficitului de doze de vaccin antiCovid. 
Sursă foto: Captură Știri Diaspora
O adolescentă de 15 ani, din Italia, la un pas să-și piardă viața. A acceptat o provocare supremă de pe Instagram
Italia, zguduită de un nou episod șocant! O adolescentă în vârstă de 15 ani, din Roma, a fost la un pas de moarte după ce a acceptat o provocare mai mult decât periculoasă, pe Instagram, de la „apostolul lui Dumnezeu“, care i-a spus că trebuie să moară pentru a renaște. Copila a fost salvată în ultima clipă de mama ei, în vreme ce se afla pe acoperișul clădirii unde locuiau.
Sursă foto: Facebook Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, despre incendiul de la Matei Balș: "Aș vrea să transmit un omagiu și condoleanțe familiilor îndoliate. Sunt alături atât de colegii de la Balş"
Tot mai multe persoane publice continuă să facă declarații după tragedia petrecută în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Este și cazul preşedintelui Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, care a transmis, astăzi, condoleanţe familiilor celor care au decedat în urma incendiului de la Balș.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Peste 112.000 angajați din învățământ s-au programat pentru vaccinare. Câți s-au imunizat deja
Cu doar o săptămână înaintea începerii Semestrului II al anului școlar 2020-2021 și înainte de a se lua o decizie clară privind reîntoarcerea copiilor în bănci, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 19.000 s-au imunizat deja.
Distribuția COVID-19 pe județe. Cum arată CIFRELE ultimelor 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Peste 600 de cazuri noi în Capitală. Timișul, în scădere
România a ajuns la un bilanț total de 724.250  cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 provocat de incectarea cu COVID-19 și 18.196 de decese. Totodată, 669.175  de pacienți au fost declarați vindecați în urma infectării cu noul coronavirus. Țara noastră se află, astfel, pe cea de 23 poziție la nivel mondial în topul celor mai afecate state de pandemie, primele poziții fiind ocupate, în continuare, de Statele Unite, India, Brazilia și Rusia. 
Problemele cu căldura de la Balș
Declarația care RĂSTOARNĂ tot! "Toată iarna a fost avarie, au avut probleme cu căldura", spune reprezentantul firmei de mentenanță"
Un reprezentant al firmei care asigură mentenanța instalației electrice de la Matei Balș confirmă problema căldurii din spitalul în care a izbucnit un incendiu puternic în această dimineață, care a dus la decesul a 4 persoane. Incendiul s-a produs la nici două luni după tragedia de la Piatra Neamț, în care și-au pierdut viața 10 pacienți cu COVID-19. Este prima poziție care contrazice, practic, versiunile oficiale, oferite atât de primarul Capitalei, Nicușor Dan, cât și de prefectul Traian Berbeceanu, potrivit cărora în spitalul nu ar fi existat probleme cu căldura. Directorul Termoenergetica susține, și el, poziția celor doi oficiali.
Sursă foto: INGUAM, Octav Ganea
Au început AUDIERILE cadrelor medicale, după tragedia de la Balș. S-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă
Primele audieri după tragedia petrecută în această dimineață, la Institutul Matei Balș, au loc chiar în aceste momente. Vorbim despre cadre medicale care sunt audiate pentru a se stabili cum s-a produs incendiul în care au și-au pierdut viața 4 persoane și alte 120 au fost transferate de urgență fie către alte unități medicale din Capitală, fie fiind acomodate în celelate saloane ale Spitalului Balș. 
Două numere de telefon, la dispoziția aparținătorilor
INCENDIU LA MATEI BALȘ - 55 de pacienți, transferați către spitalele din Capitală. UNDE pot suna aparținătorii, pentru a afla informații
Informație de ultim moment venită de la Ministerul Sănătății! În total, 55 de pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Capitală, în urma incendiului survenit în această dimineaţă, în jurul orei 5:00. Dintre aceștia, 10 sunt internați la Terapie intensivă, trei fiind intubați. Aparţinătorii pot verifica situaţia privind relocarea pacienţilor evacuaţi la numerele de telefon 021/2069398 şi 021/2648515. 
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)
VIDEO/ Șeful DSU, Raed Arafat, despre posibilele cauze ale incendiului: "Nu confirmăm nimic. O anchetă este în desfășurare"
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat, în această dimineață, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că numărul pacienților transferați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală a ajuns la 49, de la 44 cât era inițial. Difernța până la 120, spune Arafat, este dată de cei 4 pacienți decedați și de bolnavii mutați în celelalte pavilioane ale Spitalului Balș. În schimb, secretarul de stat în MAI a evitat să se pronunțe în ceea ce privește posibilele cauze ale izbucnirii incendiului. "Nu confirmăm nimic. O anchetă este în desfășurare", a arătat Arafat. 
Spitalul Floreasca din București
INCENDIU MATEI BALȘ - Mai mulți pacienți intoxicați cu fum, transferați la Floreasca. Care este starea lor
Pacienții care au suferit arsuri grave în incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală au fost transferați de urgență la Spitalul Floreasca. Vorbim despre persoane care au arsuri la nivelul căilor respiratorii și care au fost intoxicate cu fum. Surse medicale spun că în acest moment se pare că nu ar mai fi locuri în cadrul unității medicale pentru pacienți care s-ar putea încadra în categoria "marilor arși".
Pacient transferat de la Spitalul Matei Balș, INTUBAT din cauza arsurilor grave ale căilor respiratorii. Bolnavul este internat la Spitalul Universitar
Pacient transferat de la Spitalul Matei Balș, intubat din cauza ARSURILOR GRAVE ale căilor respiratorii. Bolnavul este internat la Spitalul Universitar
Starea pacienților transferați de la Spitalul Matei Balș, ca urmare a incendiului izbucnit în această diminineață, puțin după ora 5:00, nu este dintre cele mai bune. Din contră, avem deja primul pacient intubat dintre cei 53 transferați la spitalele din Capitală. Este vorba despre o femeie transportată de urgență de la Balș la Spitalul Universitar, care a suferit arsuri garve la nivelul căilor respiratorii. Femeia suferă de o formă medie spre gravă de COVID-19, spun medicii.
Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)
Relaxarea restricțiilor în Europa este PREMATURĂ! Trebuie să avem răbdare, avertizează OMS
Un nou avertisment vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care susține că rata de transmitere a COVID-19 rămâne, în continuare, ridicată pe continent, punând presiune pe sistemele medicale, ceea ce face prematură relaxarea măsurilor restrictive. Avertismentul este făcut de Hans Kluge, directorul pentru Europa al instituției, și vine pe fondul relaxărilor anunțate de unele state europene. 
Curtea Constițională a României
CCR a decis: Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, NECONSTITUȚIONALĂ
Curtea Constituţională a României (CCR) a decis ca fiind neconstituțională sesizarea asupra Legii privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menţinerii echilibrului contractual şi al asigurării integrităţii pieţei financiar-bancare interne. Sesizare a fost transmisă Curţii de parlamentarii PNL. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi și este definitivă.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid Exclusiv
Din 1 februarie, românii vor fi vaccinați și cu serul de la Moderna. Valeriu Gheorghiță: Vaccinurile NU se combină!
Începând din 1 februarie, în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care rapelul se realizează la 28 de zile, și nu la 21 de zile, așa cum este în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticovid atrage atenția asupra faptului că cele două vaccinuri nu se pot combina. 
Vaccinarea a 35.000 de angajați din categoriile esențiale, AMÂNATĂ cu 10 zile, începând de astăzi. Noul calcul pentru rata de incidență
Vaccinarea a 35.000 de angajați din categoriile esențiale, AMÂNATĂ cu 10 zile, începând de astăzi. Noul calcul pentru rata de incidență
Amânarea rapelului este deja o certitudine pentru mai mulți români din etapa a doua a campaniei de vaccinare. Asta pentru că, începând de astăzi, se amână imunizarea pentru 35.000 de oameni care lucrează în domenii esențiale din cauza deficitului de doze de ser anticovid. Conform reprogramării, unii oameni au fost informați că rapelul se va face la 30 de zile după prima doză. Între timp, se schimbă modul de calcul pentru rata de incidență a infectărilor.