Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că acea doză de rapel se administrează la 21 de zile. Pe de altă parte, CNCAV anunța că există posibiliatea de a se extinde acest interval de timp în care poate fi administrată doza cea de-a doua doză, a 42 de zile, și asta în contextul deficitului de doze de vaccin antiCovid.
De altfel, de astăzi intră în vigoare măsura reprogramării. Astfel, persoanele care muncesc în domenii esențiale și care au fost deja programate în intervalul 28 ianuarie -11 februarie vor fi reprogramate, zece zile mai târziu, ca urmare a deficitului de doze de vaccin antiCovid.
Măsură vine ca urmare a faptului că țara noastră a înregistrat un deficit de 117.000 de doze generat de faptul că în urmă cu o săptămână am primit cu circa 50% mai puține doze decât trebuiau alocate.
"Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 - 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie - 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, din data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se menține același ritm de vaccinare pentru restul persoanelor programate - 176.861 de persoane. Se asigură doza de rapel pentru cei deja vaccinați - 441.149 de persoane", a afirmat, recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCovid.