Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Vaccin anti-Covid19 /Foto: Profimedia
Schimbări MAJORE făcute de autoritățile italiene în ceea ce privește campania de vaccinare anti-Covid. Ce îi așteaptă pe italieni
Decizie de ultim moment a autorităților italiene. Intervalul pentru rapel în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna, care folosesc tehnica ARN mesager, va fi extins de la 21 la 42 de zile. Un anunț în acest sens a fost făcut chiard e către ministrul Sănătății, Roberto Speranza. Oficialul a precizat, de asemenea, că dozele de AstraZeneca disponibile în urma refuzului oamenilor de a se vaccina cu acest ser vor fi disponibile fără restricţii pentru oricine doreşte să se imunizeze cu acest ser.
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne / Foto: Captură conferință de presă
Lucian Bode, despre intervenția jandarmilor la Spitalul Foișor: "Rolul Jandarmeriei a fost de a asigura protecția celor care erau externați, din proprie inițiativă, fără să fi fost solicitați"
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a ținut, astăzi, să facă niște clarificări legate de intervenția Jandarmilor la evacuarea cu scandal a pacienților de la spitalul Foișor, de vineri seara. Potrivit ministrului, responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva activitate revenea firmei de pază, iar în condițiile în care aceștia se vedeau depășiți de situație aveau obligația să solicite sprijin poliției și jandarmeriei. "Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat acest lucru. Din proprie inițiativă unitatea de jandarmi a decis să participe și să se implice în asigurarea ordinii și liniștii publice", a afirmat Bode, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al partidului. 
Pacient Covid internat în spital
Rata de infectare, în scădere în Capitală și județul Ilfov. La cât a ajuns MEDIA națională
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva coronavirusului. Situația este din ce în ce mai îngrijorătoare și asta deoarece se constată o creștere ALARMANTĂ a ratei de incidență în tot mai multe județe ale țării. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Distribuția COVID-19 pe județe
Distribuția COVID-19 pe județe: Capitala, detronată de pe prima poziție la capitolul noi cazuri, în 24 de ore. Ce JUDEȚ i-a luat locul
România a depășit 1 milion de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în vreme ce bilanțul deceselor a sărit de 25.000 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2. Totodată, de la debutul pandemiei și până în prezent, 910.298 de pacienți au fost declarați vindecați.  Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid 
Evacuare Spital Foișor / Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Fiica unei paciente evacuate de la Spitalul Foișor: Nu o anunțase nimeni că va fi trimisă acasă. Avea tuburile de drenă, branulele prinse de corp
Mărturie cutremurătoare a fiicei unei paciente în vârstă de 62 de ani, evacuate în plină noapte, vineri, 9 aprilie, de la Spitalul Foișor din Capitală. Femeia în vârstă de 37 de ani spune că mama sa fusese operată cu mai puțin de 24 de ore înaintea controversatei mutări. I se făcuse un transplant osos, o intervenție dificilă pentru care avea nevoie de recuperare.
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne / Foto: Inquam
Lucian Bode, prima reacție după scandalul externărilor de la Foișor: "Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv secretarul de stat Raed Arafat"
Evacuarea pacienților de la Spitalului de Ortopedie Foișorul de Foc din Capitală, vineri noaptea, pe targă, în cărucioare sau în portbagaj, a zguduit scena politică, continuând să stârnind reacții în rândul politicienilor. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a catalogat, astăzi, drept "inadmisibil să se mai întâmple" ceea ce am văzut la Spitalul Foișor. 
Ministrul Economiei român, Claudiu Năsui, și omologul său ungar, Péter Szijjártó / Sursă foto: Facebook Claudiu Năsui
Claudiu Năsui, la Budapesta: Nu am venit aici doar pentru semnarea de acorduri, ci și pentru a genera oportunități reale de afaceri
Ministrul Economiei Claudiu Năsui şi omologul său ungar, Peter Szijjarto, au semnat, astăzi, la Budapesta, trei acorduri între România şi Ungaria. Întâlnirea a fost importantă - spune ministrul - dar nu doar prin prisma faptului că s-au semnat acorduri, ci mai ales pentru pentru că a genera "oportunități reale de afaceri". Ministrul spune că a venit însoțit de 67 de firme românești, ajunse aici pe banii lor, ca să lege legături de afaceri. 
Vaccin anti-Covid19 Pfizer / Foto: ProfiMedia
Valeriu Gheorghiță: Crește capacitate de vaccinare cu Pfizer. În România, urmează să ajungă în această lună aproximativ 2 milioane de doze de vaccin anti-Covid
Medicul militar Valeriu Gheorghiță a făcut, astăzi, la Realitatea PLUS, câteva precizări legate de proiectul-pilot din județul Timiș privind vaccinarea anti-Covid început în urmă cu două zile, în cabinetele medicilor de familie. În context, medicul a trecut în revistă și situația loturilor de vaccinuri pe care țara noastră urmează să le primească până la finalul acestei luni.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Valeriu Gheoghiță: Maladia COVID-10 este o cauză importantă de deces. Boala, în sine, generează aceste evenimente trombotice
Cauzele care par a fi implicate în aceste evenimente trombotice, care sunt extrem de rare, sunt legate de o activiate imunologică a organismului. "Se estimează că dacă ar fi o problemă legată de o particularitate a răspunsului imun, aceste evenimente se instalează de la prima doză. Drept pentru care, dacă nu s-au instalat la prima doză, e puțin probabil să se instaleze la a doua doză", a afirmat astăzi, la Realitatea PLUS, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit medicului, maladie COVID-10 este o cauză importantă de deces și, din păcate, unele dintre complicații care apar sunt legate tocmai de aceste evenimente trombotice. Boala, în sine, generează aceste evenimente trombotice, spune Gheorghiță. 
Florian Bodog, senator PSD și fost ministru al Sănătății, în vizorul DNA
Conducerea Senatului a trimis la Comisia Juridică solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Florian Bodog
Biroul permanent al Senatului a hotărât, astăzi, să repartizeze Comisiei juridice cererea procurorilor anticorupție prin care se solicită încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. Termenul acordat Comisiei juridice pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.
Sursă foto: pixabay.com
Graficul infectărilor cu COVID în România - Principalele FOCARE rămân în Capitală, Ilfov și Cluj
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Situația continuă să fie îngrijorătoare, și asta deoarece 12 județe ale țării, plus Capitala, se află în scenariul roșu, având un indice de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Distribuția COVID-19 pe județe
Crește din nou numărul de bolnavi COVID în Capitală și Ilfov! Cum arată distribuția pe județe
Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 998.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în vreme ce 24.867 de români diagnosticați cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Totodată, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost declarați vindecați 896.573 de pacienți. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid
Vaccin AstraZeneca / Foto: Profimedia
Vaccinarea cu AstraZeneca, scandal URIAȘ: Un primar cere înlocuirea vaccinului cu Pfizer
Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca stârnește în continuare o mulțime de controverse. Românii se tem să se mai vaccineze cu acest ser de teama reacțiilor adverse severe. Oficialii au anunțat că în țara noastră campania de vaccinare va continua ca până acum, însă cei care au făcut tromboze după prima doză de AstraZeneca vor fi vaccinați la rapel cu un alt ser, Pfizer sau Moderna. Între timp, primarul municipiului Bistrița cere DSP să schimbe vaccinul Astra Zeneca din centrele de vaccinare din oraș cu Pfizer, relatează Realitatea PLUS. 
Protest Cotroceni
Protest inedit al elevilor la Cotroceni. Ce i-au adus președintelui Iohannis - DOCUMENT
Un protest inedit faţă de situaţia în care se află sistemul educațional din România are loc, astăzi, chiar în fața Palatului Cotroceni din Capitală. La protest participă reprezentanţii asociaţiilor de elevi din țară, care i-au adus președintelui Klaus Iohannis un colet-surpriză. Printre altele, elevii solicită  începerea noului an şcolar 2021-2022 la 1 septembrie şi garantarea unui număr minim de zile de şcoală.
Germania, campanie vaccinare anti-Covid
Germania se menține pe poziție privind LIMITAREA folosirii serului AstraZeneca. Ce alte state au luat decizii similare
Autoritățile germane rămân pe poziție în privința limitării de vârstă pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca. Autoritatea de reglementare în domeniul vaccinurilor din Germania își menține, practic, recomandarea privind administrarea vaccinului anti-Covid-19 doar în cazul persoanelor de peste 60 de ani. Măsuri similare au fost luate de Italia, Belgia, dar și sub formă de recomandare în cazul Regatului Unit al Marii Britanii. Pe teritoriul României, vaccinul AstraZeneca a fost autorizat pentru utilizare generală, începând cu vârsta de 18 ani. 
Sursă foto: pixabay.com
Rata de infectare în România, date la zi. Topul celor mai infectate zone - informații la ZI
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Situația continuă să fie îngrijorătoare, și asta deoarece 12 județe ale țării, plus Capitala, se află în scenariul roșu, având un indice de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Distribuția COVID-19 pe județe
Distribuția COVID-19 pe județe: Scade numărul de noi infectări în București și Ilfov. Care este situația în țară
Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 993.613 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în vreme ce 24.733 de români diagnosticați cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Totodată, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost declarați vindecați 890.528  de pacienți. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid
Vaccin AstraZeneca / Foto: Profimedia
Gindrovel Dumitra: "Riscul de a dezvolta tromboze e de câteva mii de ori mai mare după boala decât după vaccinul anti-Covid"
Medicii români susțin continuarea vaccinării cu serul de la AstraZeneca, în ciuda cazurilor rare de efecte adverse apărute după administrarea serului. "Riscul de a dezvolta tromboze e de câteva mii de ori mai mare după boala decât după vaccin", a afirmat, astăzi, la Realitatea Plus, Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie. 
Vaccin AstraZeneca / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ședință de URGENȚĂ privind vaccinarea cu AstraZeneca! Semnale unei tromboze: la ce să fie ATENȚI românii
Este ședință de urgență pentru o decizie privind felul în care se va continua vaccinarea cu AstraZeneca în România! Deja medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că cei care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin AstraZeneca nu vor mai face și rapelul cu același ser. În acest moment sunt mii de locuri disponibile la imunizarea cu acest vaccin, dar românii refuză să-l mai facă, relatează Realitatea PLUS.