Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Protest Capitală / Foto: Inquam / George Călin
Jandarmeria Română: "Organizatorii protestelor din Capitală sunt cunoscuți și vor fi amendați". Ce spun reprezentanții instituției despre incidente
Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au anunţat, în urmă cu scurt timp, că nu au fost înregistrate incidente la protestul anti-restricții care se desfăşoară în această seară, în Capitală, la care participă - conform unelor estimări - peste 1000 de persoane. Organizatorii protestului sunt cunoscuți și vor fi însă amendaţi pentru depăşirea numărului de participanţi, care în prezent este limitat la 100 pentru a limita pandemia de coronavirus.
Titi Aur, fost pilot raliuri
Titi Aur, fost pilot de raliuri, în EXCLUSIVITATE, la Realitatea PLUS: "Sunt destul de afectat de această boală parșivă. În niciun caz NU poate fi contestată că nu există"
Titi Aur, multiplul campion naţional de raliuri, infectat cu Covid-19 și internat, în prezent, în spitalul din Bărlad, a vorbit în exclusivitate la emisiunea 100%, realizată de jurnalistul Laurențiu Botin, despre această "boală parșivă", care nu poate fi contestată că nu există. Fostul pilot spune că aproximativ 15-20% din populația României a trecut deja prin această boală, "cu simptome mai puternice sau mai puțin puternice". 
Date la zi despre vaccinarea din România
Peste 55.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, în România. 86 de reacții adverse, în curs de investigare
Crește numărul persoanele vaccinate anti-Covid, în România. Astfel, numai în ultimele 24 de ore s-au imunizat peste 55.400 de persoane. Dintre acestea, 44.784 au fost imunizate cu serul de la Pfizer, 4.796 cu cel de la Moderna și 5.845 cu vaccinul AstraZeneca. Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 147 de reacții adverse comune şi minore. Dintre acestea, 86 sunt în curs de investigare. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 2 milioane de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate peste 3,2 milioane de doze de vaccin, potrivit Comitetul Naţional pentru Coordonarea Vaccinării anti-COVID (CNCAV).
Indicele de infectare în România
Rata de infectare în România: 12 județe, plus Capitala, în SCENARIUL ROȘU
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva coronavirusului. Situația este din ce în ce mai îngrijorătoare și asta deoarece se constată o creștere alarmantă a ratei de incidență în județul Ilfovul, unde indicele de infectare se menține în continuare ridicat, peste pragul psihologic de 9 la mie. Rata de infectare din Capitala a înregistrat însă o ușoară scădere, ajungând, astăzi, la 7,05 la mie. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Valeriu Gheorghiță, anunț IMPORTANT despre vaccinarea copiilor anti-Covid. Când s-ar putea da startul campaniei de imunizare, în România
Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid. Scenariul optimist este pus pe seama faptului că, în două luni, vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi autorizată de agențiile pentru medicamente din Europa și America.
Spațiu activități copii / Foto: Captură Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan, SOLUȚIE pentru părinții care merg la serviciu în perioada vacanței prelungite de primăvară. UNDE pot fi lăsați copiii în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță
Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care acaută soluții pentru copiii lor în perioada vacanței prelungite de primăvară din perioada 2 aprilie - 4 mai. Potrivit primarului general, Nicușor Dan, aceștia vor avea la dispoziție cinci spații unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii, în perioada 12 - 23 aprilie. Atenție, însă, soluția este valabilă doar pentru părinții care merg la serviciu, nu și pentru cei care lucrează de acasă.
Donare plasmă
Rusia mai face un pas în lupta împotriva Covid-19: A autorizat un medicament pe bază de plasmă sangvină. Cât de EFICIENT este
Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la persoanele vindecate de infecția cu coronavirus. Vorbim despre primul medicament de acest tip înregistrat în lume. Până în prezent, Israelul a făcut pași în direcția luptei anti-Covid, prin dezvoltarea unui medicament inhalator denumit EXO-CD24, a cărui administrare la pacienți cu forme medii și grave ale bolii a dat rezultate, fapt pentru care a fost considerat un "medicament minune". 
Campania de vaccinare antiCovid
Anchetă la Chișinău, în urma scandalului vaccinărilor preferențiale. Prețul URIAȘ cu care s-ar vinde dozele de vaccin
Anchetă de proporții la Chișinău, acolo unde responsabili ai Ministerului Sănătăţii verifică informaţiile potrivit cărora şefi de raioane, primari, dar şi rude ale acestora s-au imunizat în mod preferenţial cu vaccinurile anti-COVID ce erau destinate, de fapt, lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi persoanelor vulnerabile. Potrivit unor oficiali, o doză de vaccin s-ar fi vândut cu 200-300 de euro.
Indicele de infectare în România
Rata de infectare în România: 13 județe, plus Capitala, în SCENARIUL ROȘU. Nou RECORD al infectărilor în Ilfov
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, în urmă cu scurt timp, cele mai recente informații de pe frontul de luptă împotriva coronavirusului. Situația este din ce în ce mai îngrijorătoare și asta deoarece se constată o creștere alarmantă a ratei de incidență în județul Ilfovul, unde indicele de infectare se menține în continuare ridicat, peste pragul psihologic de 9 la mie. Rata de infectare din Capitala a înregistrat însă o nouă creștere, ajungând la 7,08, față de 7,02 (marți), 7,06 (luni). Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Distribuția COVID-19 pe județe
Distribuția COVID-19 pe județe: Capitala se menține în topul infectărilor. Ce județ a detronat Ilfovul
Pe teritoriul României, au fost confirmate 952.803 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), în vreme ce 23.538 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Totodată, de la începutul pandemiei și până în prezent, 850.672 de pacienți au fost declarați vindecați. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu: "Sistemul energetic, o problemă de securitate naţională. Avem nevoie de o politică coerentă şi eficientă în acest domeniu"
PSD susține necesitatea valorificării oportunităţilor oferite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru o reformă "reală" a sistemului energetic care să asigure eficienţă, precum şi o dezvoltare durabilă prin intermediul digitalizării. Identificarea soluţiilor pentru un cadru legislativ vizând tranziţia către energia verde, precum şi finalizarea reglementărilor privind consumatorul vulnerabil au fost abordate într-o discuţie pe care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut-o cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei (CRE).