MENIU

Vrancea: incertitudine pentru preşedinţii secţiilor de votare

<descriere>

La 4 zile până la alegerile din 22 noiembrie, în Vrancea nu se cunosc, cu certitudine, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare.

Scandalul listelor cu jurişti din care au fost traşi la sorţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Vrancea a ajuns miercuri la un nou episod.  PSD Vrancea a contestat marţi seară a doua tragerea la sorţi realizată de preşedintele Tribunalului, după ce prima desemnarea a preşedinţilor de secţii a fost invalidată de Biroul Electoral Judeţean.

Miercuri, BEJ Vrancea va analiza contestaţia PSD Vrancea iar decizia ar putea impune o intervenţie a Biroului Electoral Central, pentru că dacă şi a doua tragere la sorţi este invalidată, nu are cine să primească ştampilele, buletinele de vot şi listele electorale permanente.

Organizaţiile PSD şi PD-L Vrancea se acuză reciproc de tentative de influenţare a rezultatului alegerilor, prin desemnarea părtinitoare, de către fostul prefect (susţinut de PSD) şi actualul prefect (susţinut de PD-L) a juriştilor traşi la sorţi pentru preşedinţi şi locţiitori de secţii de votare.