MENIU

Vicepreşedintele ANPC, Mihai Mohaci, invitat la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE

Foto: 1235.ro
Mihai Mohaci, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului

Ai fost păcălit? Îţi cunoşti drepturile? Ce ai fi vrut să reclami, dar nu ai mai făcut-o de teama birocraţiei sau eşecului? De la ora 13.00, invitatul Letiţiei Zaharia la videochatul REALITATEA NET live a fost Mihai Mohaci, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Adresează întrebări pe realitatea.net/videochat.

Mihai Mohaci a declarat la videochat-ul REALITATEA.NET:

-În economia de piaţă există riscuri, mai ales dacă cumperi de la o firmă mică

-În multe cazuri firmele respective trebuie dată în judecată, chiar dacă procedurile sunt greoaie

-În cazul în care sunt probleme legate de prestările de servicii medicale, noi îi mai sfătuim pe oameni să se adreseze şi Colegiului Medicilor. Atunci când sesizezi că apar reclamaţii, trebuie să ai o altă atitudine faţă de Colegiul medicilor. 

-Nu este normal ca agenţii economici să recurgă la pregătirea unor sacoşe pentru inspectorii de la protecţia consumatorilor. Nu trebuie să te duci să dai amendă de dragul amendei, trebuie să mergem pe reclamaţii. Am interzis amenzile pentru de exemplu absenţa afişării numărului de telefon al  protecţiei consumatorului. Orice reclamaţie poate fi trimisă pe adresa mihaimohaci@anpc.ro

-Pentru prima dată, de la începutul anului acesta dezvoltatorii imobiliari trebuie să spună şi deficienţele locuinţelor pe care le vând. 

-ANPC poate sancţiona cu amendă de la 3.000 de lei pe comercianţii care spun că fac reduci la un produs dar de fapt această reducere nu există

-Atunci când se face o sesizare, actele necesare trebuie depuse în copie, nu în original

-Problema unei case de schimb din Piteşti despre care mai mulţi vizitatori au vorbit s-a rezolvat. Este un anunţ în premieră, dar nu vreau să dau mai multe detalii până la apariţia în Monitorul Oficial. Când vine vorba de casale de schimb valutar, sfătuim pe oamnei să fie atenţi. Omaniii semnează un act de acceptare a tranzacţiei: Nu semnaţi ceva ce nu citiţi înainte!

 

 

Din 24 iunie, talk-show-ul online "REALITATEA.NET LIVE", prezentat de Letiţia Zaharia, va fi difuzat în fiecare miercuri. Invitatul de săptămâna aceasta, Mihai Mohaci, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), va dezbate împreună cu utilizatorii REALITATEA.NET care sunt pericolele la care se supun cumpărătorii când achiziţionează un produs şi care sunt soluţiile dacă produsul nu întruneşte toate condiţiile necesare.

Vicepreşedintele ANPC va prezenta cu aceasta ocazie rezultatele studiului premergător campaniei „Cunoaşte-ţi drepturile de consumator. Ia atitudine”, campanie de informare lansată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi finanţată din fonduri Phare.

Studiul arată că mai mult de jumătate dintre români s-au păcălit cel puţin o dată cumpărând un bun defect sau un serviciu care s-a dovedit a fi de slabă calitate. Dintre cei păcăliţi, jumătate au întâmpinat greutăţi încercând să-şi recupereze prejudiciul. În plus, doar 52% dintre românii intervievaţi ştiau că restituirea, repararea sau înlocuirea unui bun defect revine vânzătorului, în timp ce 42% s-ar fi adresat producătorului, 2% ANPC, şi 4% nu cunoşteau răspunsul.

Anterior numirii în funcţia de vicepreşedinte ANPC, Mihai Mohaci a ocupat poziţia de director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Braşov, între 2001 şi 2006, respectiv în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2009.

Puteţi adresa întrebări vicepreşedintelui ANPC pe realitatea.net/videochat.

REALITATEA.NET Live este talk-show-ul online care prezintă săptămânal oamenii şi evenimentele ce pot schimba destinul naţiunii, fiind lansat de REALITATEA.NET, liderul website-urile de ştiri din România şi, totodată, cel mai important produs din portofoliul F5, compania de web a grupului Realitatea-Caţavencu. Spaţiile publicitare sunt gestionate de regia de vânzări online, cross-media şi neconventionale F5 X-Media, parte a trustului.

Mai multe articole despre:
consumatori ANPC Letiţia Zaharia videochat