MENIU

Trafic relaxat datorită crizei economice

Ce nu poate primăria, poate criza economică. După ce autorităţile au încercat în zadar să rezolve problema traficului supraaglomerat din marile oraşe, soluţia a venit de la sine.

În Bucureşti, oamenii merg mai puţin cu maşinile personale sau cu taxiul şi aleg, în schimb, mijloacele de transport în comun. Rezultatul este cel mult aşteptat: fără blocaje în intersecţii, şosele mai libere, timp mai puţin în trafic şi mult mai puţin stres.

"Dacă până acum câteva luni de zile intersecţia de la pasajul lujerului era blocată aproape toată ziua, acum în zonă, la ora prânzului, se circulă destul de uşor." Mai puţine maşini pe şosele decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, spun poliţiştii de la circulaţie.

"Există în continuare zone aglomerate, dar în anumite intervale ale zilei şi nu pe tot parcursul zilei cum se întâmpla în anul 2008", a declarat Constantin Stroenescu, de la Brigada de Poliţe Rutieră a Capitalei

Nu la fel de fericiţi sunt taximetriştii. Clienţii sunt mult mai puţini în ultima vreme. Mihai Vlădărău, purtător de cuvânt RATB a declarat: "A scăzut numărul de maşini private, iar aceasta a condus la o circulaţie mai fleuntă a mijloacelor RATB. De asemenea se observă o tendinţă de creştere a numărului de călători pe mijloacele de transport RATB."

Traficul este mai liber şi pentru că românii nu au mai cumpărat atât de multe maşini. În prima lună a lui 2009, numărul de autoturisme înmatriculate s-a înjumătăţit, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, nici maşinile firmelor nu mai circulă atât de mult.

Mai multe articole despre:
maşini Bucureşti circulaţie trafic taximetrişti