MENIU

Stavarache: PNL va cere repetarea alegerilor dacă se va dovedi că sunt nereguli semnificative la vot

<descriere>

Şeful campaniei prezidenţiabilului PNL, Romeo Stavarache, a declarat că liberalii vor cere repetarea scrutinului dacă, în urma analizei ce va fi făcută de partid pe secţiile speciale, se vor constata \"nereguli care însumate perturbă scorul general de la alegeri\".

\"Am înţeles că până la această oră, la secţiile speciale au votat deja 5% dintre cei care au venit la vot, un procent suficient de mare pentru a schimba într-un sens sau altul rezultatul votului. Televiziunile au prezentat până acum cât de denaturat este votul în aceste secţii. Reprezentanţii noştri în teritoriu se luptă cu structuri bine organizate care vor să schimbe rezultatul real al votului. În această noapte, vom începe analiza detaliată a tuturor rezultatelor în aceste secţii speciale şi, dacă vom descoperi nereguli care însumate perturbă scorul general de la alegeri, vă anunţ că vom cere repetarea alegerilor\", a declarat Stavarache.

Liberalul a făcut un apel către alegători să iasă la vot. \"Frauda va fi mai mică dacă vom vota. Cer partidelor să dea dovadă de respect. Sunt primele alegeri ca membrii UE, nu ne putem face de râs. Fac acest apel către poliţişti televiziuni către toţi cei care cred în democraţie\", a declarat Romeo Stavarache.

Stavarache a mai făcut şi un apel public către institutele care realizează exit-polluri \"să nu se implice în lupta politică, să nu încerce să denatureze scorul electoral\". \"Am luat la cunoştinţă de existenţa mai multor note interne transmise de PSD prin care se cere folosirea datelor de exit-poll pentru a acoperi fraudele electorale care au fost deja şi a celor planificate pentru această noapte\", a mai spus şeful campaniei prezidenţiabilului PNL.