MENIU

"Slumdog Millionaire", filmul cu zece nominalizări la premiile Oscar 2009, a fost contestat în India

Zeci de rezidenţi ai unui cartier sărac din Mumbai au protestat la adresa filmului "Slumdog Millionaire", susţinând că atât titlul, cât şi subiectul peliculei denaturează imaginea Indiei.

Protestatarii au adus insulte la adresa filmului, au lovit cu papucii fotografia regizorului Danny Boyle şi a actorilor şi au afişat pancarte pe care erau scrise mesaje precum "Locuitorii mahalalelor sunt oameni, nu câini".

"Slumdog Millionaire", producţia ce a câştigat anul acesta trofeul Globul de Aur pentru Cel mai bun film şi care are 10 nominalizări la premiile Oscar a avut premiera în India în luna ianuarie. O parte a presei din India a comentat că "Slumdog Millionaire" este o peliculă din genul "poverty porn". Danny Boyle a replicat că a încercat să surprindă "pofta de viaţă" a oamenilor din Mumbai.

"Şi-au bătut joc de noi şi ne-au rănit sentimentele", a declarat liderul protestatarilor, N.R. Paul, locuitor al suburbiei Dharavi, din Mumbai. "Ar trebui să schimbe măcar titlul. De ce Comisia de Cenzură din India a permis asemenea titlu? Este foarte trist", a adăugat un alt  protestatar. 

"Slumdog Millionaire", este o coproducţie SUA-Marea Britanie-India, a cărei poveste, comică şi romantică în egală măsură, este despre un tânăr indian care intră într-un concurs TV de cultură generală pentru a-şi impresiona prietena. 

Mai multe articole despre:
protest Oscar Mumbai Slumdog Millionaire