MENIU

Noi fragmente din avionul dispărut, detectate la 90 de kilometri sud de regiunea delimitată iniţial

Foto: RTV

Mai multe fragmente din avionul Airbus A330 al Air France care s-a prăbuşit în Atlantic, printre care o piesă "aparent metalică" cu şapte metri diametru, au fost descoperite în ocean de un aparat al aviaţia braziliene, la 90 de kilometri sud de regiunea delimitată iniţial.

Un avion radar Embraer R-99 a identificat la ora locală 3.40 (9.40 ora României) încă patru zone unde se află resturi ale avionului, a declarat colonelul Jorge Amaral, purtător de cuvânt al aviaţiei militare braziliene, FAB, purtător de cuvânt al aviaţiei braziliene.

"Mai multe obiecte împrăşitate pe o rază de cinci kilometri, dintre care un obiect aparent metalic de şapte metri diametru, şi o pată de kerosen de 20 de kilometri" au fost detectate, a precizat purtătorul de cuvânt. "În total, 10 obiecte, dintre care unele metalice" au fost reperate, a adăugat el.

Anterior, un purtător de cuvânt al marinei braziliene, întrebat despre temperatura apei din zonă, a declarat că "este foarte caldă, de 28-30 de grade", ceea ce permite supravieţuirea în apă, în funcţie de rezistenţa fizică a fiecăruia.

Piesa cu diametrul de şapte metri "ar putea fi o bucată laterală a Airbusului sau a fuselajului", dar nicio inscripţie cu Air France nu a fost văzută, a precizat colonelul.

Airbusul A330 s-a prăbuşit în mijlocul ocanului Atlantic, în noaptea de duminică spre luni, cu 228 de persoane la bord, la circa 1.000 de kilometri de coasta braziliană. Cauzele catastrofei nu se cunosc deocamdată, la trei zile după accident.
Toate zonele unde au fost descoperite rămăşiţe vor fi cercetate atent, a adăugat militarul.

În total, 11 avioane, dintre care un Falcon 50 francez şi un P-3 Orion american au fost mobilizate pentru căutări şi îşi vor avea baza la Natal, pe coasta de nord-est a Braziliei. şi pe insula Fernando de Noronha, la 350 de kilometri de coastă.

Cinci nave ale marinei braziliene se îndreaptă către acest zone. Alte trei nave comerciale, una franceză şi două olandeze, se află deja în regiune pentru a ajuta la recuperarea rămăşiţelor.

Mai multe articole despre:
Airbus Air France 447