MENIU

Noi detalii în cazul perchezițiilor din dosarul de camătă și șantaj de la Otopeni. Trei bărbați au fost reținuți

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii din Otopeni, în urma unei anchete ce vizează infracțiuni de lovire, camătă și șantaj. Măsurile au fost luate după administrarea probelor în cadrul dosarului, iar cei trei urmează să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Biroul de presă al IPJ Ilfov a confirmat că se propun măsuri preventive împotriva celor reținuți.

Cercetările în acest caz sunt desfășurate sub coordonarea procurorului, iar polițiștii din Otopeni continuă să investigheze faptele de camătă, șantaj și violență fizică implicate în dosar.

Percheziții în trei județe

Ancheta a inclus o amplă acțiune desfășurată marți dimineață, când polițiștii de la IPJ Ilfov, sprijiniți de alte structuri judiciare, au efectuat 37 de percheziții domiciliare în 34 de locații din județele Ilfov, Dâmbovița și București. Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări implicate în activități ilegale de camătă și șantaj.

„Persoanele în cauză urmează să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, miercuri, cu propuneri privind luarea de măsuri preventive", informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

În total, zece persoane sunt suspectate de comiterea infracțiunilor, iar alte 30 de persoane au fost aduse la audieri pentru a fi interogate în legătură cu acest caz.

Ancheta continuă, iar polițiștii încearcă să adune dovezi suplimentare care să clarifice amploarea activităților infracționale și să stabilească responsabilitatea tuturor celor implicați.