MENIU

Dana Marijuana eliberată din închisoare și plasată în arest la domiciliu: Decizia nu este definitivă

După o perioadă petrecută în spatele gratiilor, cântăreața Dana Marijuana, cunoscută sub numele real de Dana Coteanu, a primit vestea eliberării din închisoare. Artista va fi plasată în arest la domiciliu, conform unei hotărâri recente a instanței. Deși este o evoluție favorabilă pentru artistă, decizia nu este încă definitivă și poate fi contestată.

Dana Marijuana iese din închisoare

Instanța a hotărât ca Dana Marijuana să fie plasată în arest la domiciliu, impunându-i o serie de restricții stricte. Pe durata acestui arest, artista nu are voie să părăsească locuința fără aprobarea prealabilă a autorităților judiciare. De asemenea, va trebui să se prezinte în fața judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este solicitată și să evite orice contact cu martorii implicați în caz.

Nerespectarea acestor condiții poate atrage înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestării preventive.

Dana Marijuana a fost reținută în luna august 2024, după ce a fost oprită de polițiști în localitatea 2 Mai, în urma unui control rutier. Testele efectuate de autorități au relevat prezența unor substanțe interzise în organismul artistei, inclusiv amfetamină și canabis.

Ulterior, pe 22 și 23 august, autoritățile au efectuat percheziții atât în locuința artistei, cât și la alte trei persoane. În urma acestor acțiuni, au fost descoperite cantități semnificative de droguri, ceea ce a condus la arestarea preventivă a Danei Marijuana pentru 30 de zile, sub acuzațiile de trafic și deținere de substanțe interzise.

Ce au transmis oamenii legii

Operațiunea a beneficiat de sprijinul mai multor unități specializate, inclusiv Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, alături de Jandarmeria Brigăzii Speciale de Intervenție.

Cazul rămâne în atenția publicului, iar următoarele evoluții judiciare vor stabili dacă Dana Marijuana va rămâne în arest la domiciliu sau dacă măsurile vor fi revocate în favoarea unei pedepse mai severe.

„La datele de 22 și 23 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, precum și de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.", se arată într-un comunicat.