MENIU

Reziștii vor moțiune împotriva lui Ciolacu. Ionuț Stroe, PNL: „Pe fiecare subiect în parte va exista decizie politică”

Purtătorul de cuvânt la liberalilor a lăsat loc de interpretări privind ieșirea PNL de la guvernare prin semnarea moțiunii împotriva Guvernului Ciolacul, lansată de șefa reziștilor, Elena Lasconi.  

Purtătorul de cuvânt la PNL a declarat că din moment ce dialogul cu PSD a fost sistat, liberalii au discutat la întâlnirea de marți de la partid agenda următoarei ședințe de guvern. Ionuț Stroe a precizat că funcționarea Guvernului se face, de acum înainte, punctual pe fiecare subiect în parte.

 

„Pe fiecare subiect în parte va exista decizie politică. Există din punct de vedere tehnic câțiva coordonatori ai acțiunii guvernamentale a PNL. Atât timp cât nu vom mai avea nicun fel de punte politică, de negociere politică în cadrul coaliției, PNL își rezevă dreptul de a se poziționa pe fiecare subiect în parte”, a declarat Stroe.

Liberalul a precizat că nu se ia în calcul ieșirea de la guvernare a PNL.

Reziștii vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Ce spune Ciucă VIDEO

„În momentul de față administrăm o situație pentru a duce la bun sfârșit acest mandat”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită

Referitor la faptul că liderul USR invită PNL să susțină moțiunea de cenzură pe care partidul Elenei Lasconi vrea să o inițieze împotriva Guvernului Ciolacu, Stroe a declarat că un astfel de demers nu are nicio șansă să reușească.

„Un demers serios, rațional, un demers de forță evident care trebuie precedat de un anume dialog pe care trebuie să-l porți. Probabil campania electorală le generează unora un oarecare comportament care cred că ar trebui să fie mai degrabă unul mai responsabil.

Lupta cu PSD se face cu forță, cu responsabilitate și trebuie dusă mai mult decât la nivel declarativ. (...) Un asemenea demers îl discutăm dacă e cazul... Cred că orice om rațional, cu atât  mai mult un partid responsabil știe foarte bine că într-o lună și jumătate - două, nu poți nici măcar constitui o majoritate parlamentară, dar să schimbi guvernul sau să învestești unul nou. (...) Un asemenea demers nu are niciun fel de șansă de reușită”, a spus Stroe.

Mai multe articole despre:
ionut stroe pnl elena lasconi motiune