MENIU

Criză majoră în coaliția PSD-PNL. Liberalii, la un pas să „divorțeze” de pesediști. Se analizează depunerea unei MOȚIUNI de cenzură

Criză majoră în coaliția PSD-PNL. Liberalii, la un pas să „divorțeze” de pesediști. Se analizează depunerea unei MOȚIUNI de cenzură

Este criză majoră în coaliția PSD-PNL. Liberalii anunță divorțul de pesediști. Totul se întâmplă în prag de alegeri, iar scandalul a izbucnit după scamatoria de la CCR legată de invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la Cotroceni. Liderii PNL s-au reunit în ședință și analizează chiar varianta depunerii unei moțiuni de cenzură. 

Coaliția de guvernare dintre Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) se clatină puternic. Liberalii au anunțat oficial intenția de a rupe alianța cu social-democrații, declanșând o adevărată criză guvernamentală. Totul vine într-un context extrem de sensibil, cu alegerile la orizont și tensiuni în creștere în ambele tabere.

Scandalul a izbucnit în urma deciziei controversate a Curții Constituționale (CCR) de a invalida candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Această hotărâre a stârnit furie în rândul susținătorilor acesteia și a provocat reacții dure din partea unor lideri politici, escaladând tensiunile din interiorul coaliției.

PNL s-a reunit de urgență într-o ședință internă pentru a analiza opțiunile disponibile. Surse apropiate discuțiilor susțin că printre variantele analizate se numără chiar depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului. Această mișcare ar putea duce la căderea cabinetului condus de Marcel Ciolacu și la declanșarea unei crize politice majore în pragul alegerilor generale.

Guvernul, în pragul destrămării

În timp ce liberalii iau în calcul varianta extremă a moțiunii de cenzură, tabăra PSD este la fel de agitată. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, și-a anulat toate evenimentele publice programate și a convocat la rândul său o ședință de urgență cu liderii de partid. Ciolacu a transmis că, dacă PNL va ieși din coaliție, el își va depune mandatul de prim-ministru, lăsând guvernul „în aer” și provocând o instabilitate politică fără precedent.

PSD s-a speriat de scenariul unei moțiuni de cenzură și face apel la responsabilitate

Reziștii vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. Ce spune Ciucă VIDEO

 
Mai multe articole despre:
coalitie rupere motiune