MENIU

Mircea Băsescu: Nu l-am informat pe fratele meu despre intenţia de a intra în firma DesintCo

foto: media2.gruprc.ro
Mircea Băsescu: Când fratele meu a aflat de afacere, nu am mai avut timp să îi explic despre ce era vorba

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a declarat că nu l-a informat pe Traian Băsescu despre intenţia sa de a intra în firma numită iniţial Exhibition Aircraft Security and Defence cu intenţia de a organiza expoziţii. Mircea Băsescu a explicat că a ieşit din această asociere la cererea fratelui său după izbucnirea scandalului din presă, deoarece acesta "ţine cont şi de părerea presei".

Mircea Băsescu a mărturisit că a dorit să participe la relizarea unei expoziţii de tehnică militară în Portul Constanţa cu ocazia Zilei Marinei.

Mircea Băsescu a repins categoric ideea că ar fi intenţionat să facă trafic de armament prin intrarea în această firmă. "Dacă unii s-au gândit că voi face trafic de armament, asta e ca poveste cu drobul de sare. Ca să faci import sau export de armament este nevoie de foarte multe aprobări", a spus Mircea Băsescu, care a explicat că s-a retras din firmă la cererea preşedintelui în urma scandalului din presă. 

"Când el a aflat de afacere, nici măcar nu am avut timp să îi explic despre ce este vorba. Fratele meu ţine cont şi de părerea presei", a povestit fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

Acesta a ţinut să precizeze că, în trecut, şi-a plătit datoriile faţă de statul român imediat la cererea fratelui său. Cât despre contractul cu Energy Holding, Mircea Băsescu a spus că acesta este încă în desfăşurare şi că firma la care este acţionar cumpără curent electric de la cei pe care Traian Băsescu i-a numit "băieţii deştepţi din energie".

Mai multe articole despre:
armament firmă Mircea Băsescu