MENIU

Manchester City - Inter Milano, meciul verii în fotbalul continental: Finala Champions League se joacă la Istanbul

Manchester City luptă pentru primul trofeu de Champions League din istorie, în finala programată pe 10 iunie, de la ora 22:00, în care o va întâlni pe Inter Milano. Pep Guardiola are astfel ocazia să-și treacă în palmares al treilea trofeu Champions League din palmares, după cele două câștigate deja cu FC Barcelona.

Antrenorul catalan are o finală de Champions League și pe banca lui Manchester City, însă a fost învins în 2021 de Chelsea Londra, într-un alt meci în care "cetățenii" porneau din postura de favoriți.

Cu un lot mult mai valoros decât cel al lui Inter, City a defilat în acest sezon de Champions League încă din faza grupelor, când le-a întâlnit pe Borussia Dortmund, FC Sevilla și FC Copenhaga. În optimi a trecut de Leipzig, după ce a învins-o inclusiv cu 7-0, în sferturi a tranșat rapid calificarea cu Bayern Munchen, iar în semifinale a răpus-o pe Real Madrid, pe care a învins-o în retur cu 4-0.

Echipa probabilă a lui City este următoarea: Ederson; Walker, Rúben Dias, Aké; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Gündoğan, Grealish; Haaland.

Dacă ne uităm pe cotele la pariuri finala Champions League putem vedea cum bookmakerii îi oferă șanse mari lui Manchester City să câștige trofeul, având 1.22, față de 4.30 cât este cota italienilor. Gruparea de pe Etihad are cota 1.45 să câștige în timpul regulamentar, Inter are 7.50, iar egalul are cota 5.00. Cel mai probabil, City va ataca în valuri, din dorința de a trece rapid în avantaj, iar o selecție interesantă este 1 pauză / 1 final.

Inter caută primul trofeu de Champions League din ultimii 13 ani

Inter Milano este adversara lui City, fiind una dintre marile surprize ale acestui sezon din Champions League. Puțini sunt cei care îi dădeau șanse lui Inter la începutul competiției, dar formația lui Simone Inzaghi a profitat și de faptul că a avut un traseu ușor în fazele eliminatorii.

Astfel, dacă în grupe situația a fost ceva mai dificilă, cu adversare ca Bayern Munchen, FC Barcelona și Viktoria Plzen, în fazele eliminatorii cei de la Inter le-au eliminat pe FC Porto, Benfica Lisabona și AC Milan. Așadar, confruntarea cu Manchester City se anunță a fi un test cu adevărat important.

Echipa probabilă a lui Inter e următoarea: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martínez, Džeko.

Fiorentina - West Ham e finala Conference League

A treia competiție continentală ca importanță, Conference League, își va afla câștigătoarea miercuri, de la ora 22:00. În ultimul act au ajuns Fiorentina și West Ham, două dintre favoritele și la startul competiției. Fiorentina a început mai greu competiția și a terminat pe locul doi într-o grupă cu Istanbul Bașakșehir, Hearts și RFS. Apoi, în fazele eliminatorii le-a scos rând pe rând pe Braga, Sivasspor, Lech Poznan și FC Basel. Adversara Fiorentinei, West Ham, a început în forță și a câștigat toate cele șase meciuri din grupe, cu FCSB, Silkeborg și Anderlecht. În fazele eliminatorii a trecut de AEK Larnaca, Gent și AZ Alkmaar.

Echipele probabile:

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Amrabat; González, Bonaventura, Ikoné; Cabral

West Ham: Aréola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Souček, Rice, Paquetá; Bowen, Antonio, Benrahma

Unibet îi oferă cota 1.90 lui West Ham să câștige trofeul, în timp ce Fiorentina are cota 2.20. "Ciocănarii" sunt ușor favoriți și la cotele 1X2, având 2.60 să se impună în timpul regulamentar, Fiorentina are 2.75, iar egalul are 3.20.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment

 

Mai multe articole despre:
finala Champions League