MENIU

Sute de mineri protestează în fața guvernului față de legea pensiilor. Sindicaliștii acuză că veniturile au scăzut cu până la 50%

Protest de amploare în fața Guvernului. Minerii și foștii angajați din energie au ieșit din nou în stradă și cer modificarea noii legi a pensiilor. Totul în condițiile în care, după recalculare, unele pensii au scăzut pe hârtie chiar și cu 50%. Oamenii spun că sunt dezavantajați de noua formulă și nu se mai iau în calcul beneficiile suplimentare pentru anii în grupe de muncă. Aceștia au transmis și o scrisoare deschisă premierului Marcel Ciolacu prin care cer corectarea inechităților din lege.

Federaţia Naţională Mine Energie, afiliată la CNS Cartel ALFA, organizează miercuri un miting de protest în faţa Guvernului Romaniei, în intervalul orar 11:00 – 13:00,pe fondul nemulţumirilor faţă de noua Lege a pensiilor.

Potrivit sindicaliștilor, noua lege a pensiilor publice a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari.

De asemenea, minerii atrag atenția asupra pierderilor financiare semnificative suferite de cei care au muncit în condiţii grele şi periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente şi a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar.

„Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiţii speciale, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, minerii, energeticienii şi alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechităţi şi pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiţii dificile.
Mai multe articole despre:
mineri protest guvern legea pensiilor grupe de munca