MENIU

Israel pregătește răzbunarea după atacul Iranului: „Va avea consecințe serioase”

Israel pregătește răzbunarea după atacul Iranului: „Va avea consecințe serioase”

Marți seară, 1 octombrie, Iranul a lansat un atac masiv asupra Israelului, trimițând nu mai puțin de 181 de rachete balistice, conform declarațiilor locotenent colonelului Peter Lerner, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Incidentul a fost catalogat de oficialii israelieni drept unul extrem de grav, cu implicații majore pentru stabilitatea regiunii.

„Acest număr este de neacceptat pentru orice țară”, a declarat Lerner. El a adăugat că statul israelian va lua măsuri ferme ca răspuns la acest atac, subliniind că nu va exista toleranță față de astfel de acțiuni din partea Iranului.

„181 de rachete balistice trimise în Israel sunt o provocare inacceptabilă. Forțele de Apărare Israeliene s-au întâlnit astăzi cu premierul Benjamin Netanyahu, iar instrucțiunile primite sunt clare: acest atac va avea consecințe serioase pentru Iran”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Peter Lerner a evitat să ofere detalii precise despre posibilele riposte ale Israelului, însă a subliniat că țara sa dispune de mijloacele necesare pentru a contraataca în mod eficient și pentru a lovi activele strategice iraniene.

„Nu vreau să vorbesc despre tipurile de atacuri pe care le putem face, dar avem capacitatea de a ajunge la orice obiectiv dorit. Mesajul nostru către Iran este foarte clar: nu ar trebui să se pună cu noi”, a declarat ferm Lerner.

Atacul iranian vine pe fondul unor tensiuni tot mai ridicate în Orientul Mijlociu, iar Israelul a reiterat că nu va permite niciun fel de amenințare la adresa securității sale naționale. „Iranul și-a asumat consecințele atunci când a decis să lanseze acest atac brutal, iar consecințele nu vor întârzia să apară”, a conchis purtătorul de cuvânt al IDF.

 

Mai multe articole despre:
israel razbunare iran