MENIU

Mama lui Michael Jackson a pierdut controlul averii starului

Foto: Realitatea TV

Răsturnare de situaţie în cazul testamentului lui Michael Jackson. Controlul averii a fost încredinţat temporar unui avocat şi unui producător din industria muzicală, numiţi coexecutori testamentari de megastar. Un judecător din Los Angeles le-a dat câştig de cauză celor doi în detrimentul mamei artistului, Katherine Jackson.

Avocatul John Branca şi producătorul John McClain au fost numiţi executori într-un testament pe care Jackson l-a lăsat în 2002 şi prin care şi-a încredinţat averea, pe atunci evaluată la peste 500 de milioane de dolari, celor trei copii ai lui, mamei sale şi fundaţiilor caritabile pe care le patrona.

Iniţial controlul fusese acordat de justiţie mamei lui Michael Jackson. Aceasta l-ar putea redobândi la următoarea audiere stabilită pentru data de 3 august. Până atunci ea va fi informată cu privire la orice decizie luată de Branca şi McClain.

Valoarea actuală a averii lui Michael Jackson rămâne necunoscută. Se vehiculează ideea că artistul avea datorii de sute de milioane de dolari când a murit. Pe de altă parte Michael Jackson deţinea jumătate din Sony-ATV, companie care controlează un catalog muzical ce include piese ale unor artişti mari, precum The Beatles, care ar valora un miliard de dolari.

Mai multe articole despre:
avere Michael Jackson mamă testament