MENIU

Cum se falsifică, detergenții „premium” pe care comercianții ambulanți le vând în piețe. VIDEO de la percheziții

Cum se falsifică, detergenții „premium” pe care comercianții ambulanți le vând în piețe. Foto: TikTok

Cu toții am întâlnit, în timpul cumpărăturilor din piețe, vânzători ambulanți care au încercat să ne ademenească cu detergenți „premium” la prețuri mult mai mici. Ei bine, bănuielile noastre că aceste produse pot fi de fapt, contrafăcute, s-au dovedit a fi justificate.  

Recent, poliția a dezvăluit o rețea sofisticată de falsificare a detergentilor, iar imaginile de la percheziții, făcute publice, dezvăluie un veritabil laborator clandestin, dotat cu instalații de producție și un stoc impresionant de bidoane, alături de sute de etichete care imită cu abilitate branduri de renume.

Autoritățile române au efectuat descinderi de amploare în diverse locații din țară, unde au fost descoperite ateliere improvizate destinate falsificării detergenților de uz casnic. Una dintre aceste operațiuni s-a desfășurat în județul Mureș și, în timpul perchezițiilor, autoritățile au reușit să surprindă în imagini modul în care falsificatorii își desfășurau activitatea în aceste ateliere clandestine.

@whisper__me Falsificatorii de detergenți din Romania🇷🇴 prinși de poliție. Acțiune de succes a politiei române, care simultan au făcut mai multe descinderi în București, Tg. Mureș, Oradea după luni de filaje. Care cumpărați detergenți de pe Fb, sau piețe, aveți de așteptat... Nu prea mai este marfă 😄 #romania #police #bucuresti #oradea_city ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

„În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară a fost descoperită o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și următoarele cantități de detergenți în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.

Valoarea de piață a bunurilor mai sus menționate este de aproximativ 856.000 lei. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei și respectiv 1.000 euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

@whisper__me PART. 2 Falsificatorii de detergenți din România 🇷🇴 "Fabrici clandestine" de detergenți, anihilat de forțele politiei române 🇷🇴👮🚔🙏 Siguranța oamenilor e pe primul loc #romania #police #bucuresti ♬ sunet original - Whi$per_me

Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie precauți în ceea ce privește sursa și calitatea produselor pe care le cumpără, sugerând achiziționarea acestora doar din locuri de încredere. Ca urmare a operațiunilor desfășurate de poliție, mai mulți suspecți au fost reținuți și sunt în prezent sub anchetă pentru fabricarea și distribuirea de produse contrafăcute, activitate ce le-ar putea aduce condamnări severe. Investigația este în plină desfășurare, iar autoritățile continuă să analizeze întreaga rețea de persoane implicate în aceste activități ilegale.

Stenograme incendiare din cazul Alfred Bulai. Cum plănuia prădătorul sexual să manipuleze ancheta procurorilor