MENIU

Ibrahimovic, cinci ani pe Camp Nou

Foto: www.as.com

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a fost achiziţionat de FC Barcelona de la Inter Milano pentru 40 milioane euro plus împrumutul pe un sezon al lui Alexandr Hleb.

Inter Milano şi FC Barcelona s-au înţeles, iar ultimul mare transfer al verii a fost perfectat. Zlatan Ibrahimovic va juca cinci sezoane de-acum încolo pentru gruparea catalană, iar în schimbul despărţirii de starul suedez italienii se vor alege cu 40 milioane euro şi, pentru un an, cu mijlocaşul bielorus Alexandr Hleb.

Fotbalistul a sosit duminică seara în capitala Cataluniei, unde a fost întâmpinat de 50 de suporteri, care i-au scandat numele, luni avea programată vizita medicală, iar la ora 19.00 a fost prezentat oficial. Golgeterul ultimei ediţii de Serie A, cu 25 de reuşite, şi recordman al paselor de gol, 23, Ibrahimovic s-a declarat cel mai fericit om din lume să se alăture grupării "blaugrana", el declarând: "Toţi vor să joace la FC Barcelona, cea mai mare echipă din lume. Cei mai buni trebuie să joace la Barcelona".

Reuniţi sub comanda lui Josep Guardiola, viitorii colegi ai lui Ibrahimovic au susţinut al doilea amical al acestei veri, împotriva egiptenilor de la Al Ahly Cairo. Au câştigat cu 4-1, prin golurile marcate de Bojan Krkic, Rueda, Jeffren şi Pedrito.

Mai multe articole despre:
Inter Milano Fc Barcelona Zlatan Ibrahimovic