MENIU

Ce apartament puteţi achiziţiona în Bucureşti cu 60.000 de euro

Foto: gandul.info

Cele mai multe apartamente nou-construite au fost realizate de firme cu ajutorul creditelor bancare şi sunt ipotecate. Astfel de locuinţe sunt excluse din programul Prima Casă. În aceste condiţii, singura variantă o constituie locuinţele din blocurile vechi.

Cei care vor o garsonieră construită în anii '80, cu o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, vor scoate din buzunare până în 50.000 de euro. Astfel de locuinţe se pot găsi în cartierele periferice cum ar fi: Berceni, Drumul Taberei sau Crângaşi.

Şi cei care vor să se mute în centrul Capitalei se pot încadra în limita garantată de stat. Însă o garsonieră de 60.000 de euro într-o zonă centrală are unele dezavantaje - o suprafaţă de cel mult 40 de metri pătraţi utili şi ani de construcţie 1936-1960. Chiar dacă sunt mai vechi, aceste locuinţe sunt mai scumpe din cauza zonelor în care sunt poziţionate.

Costul apartamentelor cu două camere diferă şi el în funcţie de anul construcţiei, dotări şi zona în care se află. Cu 60.000 de euro, vă puteţi cumpăra o astfel de locuinţă construită în anii '70, cu o suprafaţă de 56 de metri pătraţi utili, în cartiere precum Berceni, Pantelimon, Militari sau Colentina.

În zonele centrale: Unirii, Piaţa Romană sau Cişmigiu veţi găsi apartamente cu 2 camere tot cu 60.000 de euro, dar construite în anul 1960.

Mai multe articole despre:
apartamente vechi Prima Casă