MENIU

Bucureştenii nu vor avea probleme cu încălzirea

Foto: giconet.blogspot.com

Bucureştenii şi constănţenii nu vor avea probleme cu încălzirea, întrucât există stocuri de păcură care pot suplini lipsa totală a gazelor naturale necesare producerii energiei termice până pe 20 ianuarie, a declarat un oficial din conducerea ELCEN.

"ELCEN a redus cu 25% consumul de gaze la cererea Dispeceratului Naţional de Gaze, iar diferenţa de materie primă a fost înlocuită cu păcură, pentru ca producţia de energie termică să nu aibă de suferit. Populaţia nu trebuie să-şi facă griji, întrucât există stocuri de păcură care pot suplini o eventuală lipsă totală a gazelor naturale pe o durată de două săptămâni", a spus reprezentantul ELCEN.

El a ţinut să precizeze că ELCEN va reduce cantitatea de energie furnizată consumatorilor industriali în cazul în care temperatura se va menţine mai mult timp la valori mai mici de 10-15 grade Celsius, pentru a asigura căldura din apartamente.

Directorul general al RADET, Virgil Ramba, a dat asigurări că bucureştenii nu vor plăti în plus pentru a acoperi creşterea costurilor de producere a energiei termice, ca urmare a folosirii păcurei.

"Deşi producerea energiei termice pe păcură este mai scumpă, bucureştenii vor plăti acelaşi preţ pentru căldură. ELCEN asigură necesarul de consum pentru 93% din totalul de 572.000 de apartamente ale Capitalei, iar de acest furnizor de energie depind CET Sud, CET Vest, CET Progresul, CET Grozăveşti şi CET Titan. Restul energiei termice este asigurat de centrale mai mici de cartier, care sunt alimentate cu gaze naturale şi nici la acestea nu sunt probleme în acest moment", a declarat pentru NewsIn, Virgil Ramba.  

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică produsă în centrale termoelectrice, producând anual peste 40% din energia termică distribuită în sistem centralizat şi aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generată în întreaga ţară. Compania are în componenţă sucursalele Bucureşti, Mureş şi Constanţa, ale căror capacităţi au o putere instalată de circa 2.000 MW.

Mai multe articole despre:
Rusia gaz încălzire energie termică Elcen