MENIU

Avionul care s-a prăbuşit la Amsterdam avusese luni o defecţiune tehnică

Foto: EPA

Compania aeriană Turkish Airlines (THY) a anunţat joi că avionul care s-a prăbuşit la Amsterdam fusese reparat după o defecţiune tehnică detectată la începutul săptămânii, relatează AFP.

Luni, avionul, care urma să zboare către Madrid "a fost retras după un raport al pilotului privind o problemă la principalul indicator de avertizare, iar piesa defectă a fost înlocuită în aceeaşi zi, ceea ce i-a permis avionului să îşi reia activitatea", potrivit companiei.

"După această schimbare, avionul a făcut opt decolări şi aterizări fără nicio problemă", a adăugat Turkish Airlines într-un comunicat citat de agenţia de presă Anatolia.

Aparatului Boeing 737-800 i s-a schimbat în 28 octombrie şi o parte din voletul Krueger stânga. Aceste volete sunt folosite pentru a creşte portanţa avionului la decolare şi frânarea la aterizare. În 22 octombrie, aparatul a fost supus unui control general de rutină.

"THY a efectuat toate lucrările de mentenanţă cerute pentru avion, ţinând cont de directivele producătorului şi de cele ale autorităţilor naţionale şi internaţionale", a adăugat compania.

Avionul provenind de la Istanbul, care avea la bord 127 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit miercuri dimineaţă pe un câmp din apropiere de aeroportul Amsterdam-Schiphol.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în accident, printre care trei piloţi. Alte 63 de persoane erau internate joi, dintre care şase se aflau în stare critică.