MENIU

8 ianuarie, data limită pentru depunerea candidaturilor la preşedinţia FRF

Mircea Sandu, eternul principal favorit la şefia FRF

Pe 25 ianuarie 2010 va avea loc la sediul FRF o Adunare Generală Ordinare pe ordinea de zi a căreia se va afla şi alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Într-un comunicat publicat luni pe site-ul oficial, FRF a anunţat data limită până când cei care doresc pot să-şi depună candidatura la şefia federaţiei.

Punctul 12 din Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a FRF, din 25 ianuarie, specifică alegerea unui nou preşedinte. Luni, FRF a anunţat că cei care doresc să-şi depună candidatura o pot face cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală, respectiv, până la data de 8 ianuarie 2010, inclusiv.

Propunerile se vor depune la Secretariatul General al FRF, însoţite de acordul scris al candidatului. De menţionat că, potrivit articolului 13 din Regulamentul de Aplicare a Statutului FRF, cei care pot să propună candidaţi pentru funcţia de preşedinte al federaţiei sunt numai membrii afiliaţi.

Principalul contracandidat al lui Mircea Sandu, aflat în fruntea FRF din 1990, pare a fi Gică Popescu, iar fostul internaţional a declarat că va anunţa pe 6 sau 7 ianuarie dacă-şi va depunde candidatura. Un alt posibil candidat la funcţia de preşedinte al FRF este fostul oficial al Progresului, Constantin Iacov.