MENIU

20.000 de profesori din întreaga ţară vor fi daţi afară, potrivit sindicatelor

Foto: Realitatea TV

Sindicatele din învaţământ s-au aliat împotriva ministrului Ecaterina Andronescu. Cele trei federaţii din învăţământul preuniversitar au susţinut că Ministerul determină inspectoratele să facă reduceri de personal. Sindicaliştii au avansat şi un număr: 20.000.

Ministrul Educaţiei a susţinut, însă, că unii profesori sunt eliminaţi automat din sistem pentru că numărul claselor este în scădere. Sindicaliştii au susţinut că nota ministerului nu are valoare juridică şi încalcă regula dialogului social, Contractul Colectiv de Muncă şi Codul Muncii.

Ministrul Educaţiei a dat asigurări că profesorii titulari nu vor fi afectaţi. "Am rugat inspectoratele să facă o analiză şi acolo unde de exemplu sunt 45 de elevi şi facem trei clase, să nu mai facem trei, ci să facem doar două, pentru că e vorba şi de banul public. Titularii nu vor fi afectaţi. Dacă din această reglare de clase apare o disfuncţie într-un post de titular, atunci se completează acest post şi omul nu e afectat", a promis ministrul.

Numărul de cadre didactice nu se stabileşte până la toamnă, atunci când se vor termina şedinţele publice de repartizare a profesorilor la catedră.
Mai multe articole despre:
educaţie ministru reducere posturi cadre didactice