MENIU

Valeriu Stoica, fostul ministru al Justiției: ”Cheia jocului politic următor este la președinte, nu la PNL sau la PSD”

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, a fost invitat în studioul Realitatea PLUS, la emisiunea "Legile puterii". El a spus că, în opinia sa, decizia CCR era previzibilă.

”Decizia CCR era previzibilă. CCR are tendința să își lărgească competențele. Parlamentul e în blocaj. A fost un declic când a picat guvernul Dăncilă. PSD a susținut căderea Guvernului Dăncilă. Mă gândesc la un mod de selectare a membrilor CCR, pentru a înlătura suspiciunea de partinazat.

Soluția? Selecție de 10-12 propuneri, făcută de un independent. Soluția depunerii mandatului este finalul incertitudinii. E o soluție bună pentru România. CCR spune că nu o să fie folosit mecanismul alegerilor anticipate în România. E inadmisibil.

Mâine aș face alegeri anticipate. Cheia jocului politic următor este la președinte, nu la PNL sau la PSD. Cei care se opun anticipatelor se opun dezvoltării României. De 30 de ani, reforma României e împiedicată la nivelul comunităților locale, iar comunitățile locale sunt dominate de PSD”, a spus Valeriu Stoica, la Realitatea PLUS.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele politice pentru a vedea pe cine vor propune acestea premier. Ulterior, șeful statului va anunța decizia finală și nominalizarea stabilită în urma discuțiilor de la Cotroceni.

 

Mai multe articole despre:
valeriu stoica