MENIU

Procurorul general al României: "OUG, vădit neconstituţională! Trebuie atacată urgent la CCR!"

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea Tv, că OUG pentru modificarea Codurilor Penale este o ofensă adusă autorității judecatorești, fiind discretionară, vadit neconstitutională și trebuie atacată urgent la CCR.

"Ca membru al CSM va pot spune ca OUG este o ofensa adusă autoritatii judecatoresti, fiind discretionara, vadit neconstitutionala si trebuie atacata urgent la CCR. Despre consecintele ei grave am avertizat in comunicatul de ieri al Ministerului Public, aflat pe site", a spus Augustin Lazăr, în exclusivitate pentru Realitatea Tv. 

Guvernul Grindeanu a adoptat graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale. Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului, şi nici pe cea suplimentară. După doar trei ore, Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar aşa cum a precizat Florin Iordache, prevederile intră în vigoare, de îndată, dar există o singură excepţie: dezincriminarea abuzului în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. În orice formă, OUG salvează  mulţi lideri PSD cu dosare, printre care: Liviu Dragnea, Gabriel Oprea sau Nicuşor Constantinescu. Dar oamenii nu au rămas indiferenţi faţă de acest abuz: în jurul orei 00.40, aproximativ 12 000 de persoane erau deja în Piaţa Victoriei, pentru a protesta. Aceştia au scandat: "Demisia" şi "DNA, să vină să vă ia". În jurul Guvernului, jandarmii au pus garduri, pentru a proteja clădirea Guvernului, în care jurnaliştii au rămas baricadaţi. 

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri procuror decizii Augustin Lazăr