MENIU

Ponta, către PNL: Dacă sunt în stare, să ne dea jos vineri la moțiunea de cenzură!

Ponta le-a transmis celor din PNL și PDL, că dacă vor fi în stare, pot să dea jos actuala majoritate parlamentară, vineri, la moțiunea de cenzură.

”Vrem să ne ducem la bun sfârșit mandatul, vrem să le cerem celor de la PDL, PNL să nu mai foloseasca justiția în scopuri politice, dacă sunt în stare, sa ne dea jos la moțiunea de cenzură de vineri. Ma duc la consultările pentru strategia națională de apărare. Gandiți-vă cine se bucură daca avem trei luni sau șase luni de criză politică în România de pe urma acestui scandal”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a declarat că este dezamăgit de votul deputaților juriști din Comisia Juridică, care în opinia sa, au votat politic după ordinul Alinei Gorghiu, deși el le-a cerut tuturor să voteze juridic:

"Vreau să spun un lucru despre dezbaterea de azi din Comisia juridică și despre votul de mâine din Camera Deputaților: i-am rugat pe colegii mei, pentru o singură dată, o singură dată, mai mult nu, să nu voteze politic, să voteze juridic, că este vorba despre Comisia juridică. În plen, sigur, votul este politic. Mi-au dat dreptate, mi-au spus colegii liberali că așa e, că am dreptate, după care au votat cei șapte liberali tot cu ordinul de la doamna Gorghiu. Nu pot decât să spun că sunt un pic dezamăgit", a afirmat Ponta.

El a adăugat că liberalii i-au dat dreptate în sensul că "toată lumea știe că să propui și să participi la numirea unui ministru în Guvern nu e o chestie de conflict de interese".

"O înțelege (toată lumea — n.r.). Nici nu trebuie să fii jurist. Eu am vorbit cu juriștii din comisie, toți ceilalți, și le mulțumesc indiferent de partidul din care fac parte, au fost juriști și nu și-au bătut joc de ceea ce au învățat la facultate", a completat Victor Ponta.