MENIU

Opt primari din Gorj, reţinuţi prentru corupţie şi abuz în serviciu, plasaţi sub control judiciar

Opt primari, fostul administrator public al Primăriei Rovinari și administratorul unei societăți, reținuți într-un dosar cu infracțiuni de corupție și abuz în serviciu, au fost puși sub control judiciar, magistrații Tribunalului Gorj respingând cererea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele acestora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, este vorba de primarul Mihai Calotă (comuna Urdari), care a fost reținut într-un dosar evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție și infracțiuni la legea societăților comerciale în legătură cu care au avut loc unele percheziții marți dimineață, în urma cărora au fost reținuți primarii Adrian Mangu (comuna Bărbătești), Ilie Petroi (comuna Aninoasa), Sorin Bucurescu (comuna Slivilești), Petre Grigorie (comuna Plopșoru), Florinel Țuilă (comuna Cătunele), Ion Gruescu (Negomir) și Ana Ceană (comuna Melinești), toți fiind puși sub control judiciar.

Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Constantin Podaru, fost administrator public al orașului Rovinari, și al administratorului societății comerciale Ydail.

Marți dimineață, anchetatorii au desfășurat percheziții la domiciliile primarilor din comunele Slivilești, Cătune, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbătești, Plopșoru (județul Gorj) și Melinești (județul Dolj).

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat nouă percheziții într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la locuințele unor primari bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

Pentru probarea întregii activități infracționale, polițiștii au ridicat documente de la zece instituții administrative locale.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie — decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcțiile pe care le ocupă, ar fi pretins și primit diferite sume de bani pentru atribuirea și derularea unor contracte de prestări servicii, precum și pentru efectuarea de plăți pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăți comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei", se menționează în comunicatul de presă.