MENIU

Dragnea şi Tăriceanu, consultări înainte de a merge la Cotroceni: Ce au stabilit?

Dragnea şi Tăriceanu

Întâlnire de urgenţă luni seară între liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Din informaţiile făcute publice de Varujan Vosganian, PSD şi ALDE vor merge la Cotroceni cu "un mesaj comun".

Varujan Vosganian a declarat luni seară că a fost stabilit în coaliţia de guvernare ca PSD şi ALDE să aibă „un mesaj comun” în ceea ce priveşte consultările de la Palatul Cotroceni pe legislaţia în domeniul justiţiei şi că probabil ALDE va da curs invitaţiei.

Întrebat dacă ALDE va participa, miercuri, la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohanni la Palatul Cotroceni pe tema legislaţiei în domeniul justiţiei, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a răspuns afirmativ.

„Da, cred că da”, a spus acesta.

Vosganian a adăugat că a existat o discuţie în coaliţia de guvernare pe tema consultărilor de la Cotroceni, iar PSD şi ALDE au stabilit să aibă un mesaj comun, scrie Mediafax.

Președintele PSD Liviu Dragnea și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit la o vilă de protocol din Capitală ca să își armonizeze opiniile privind subiecte sensibile.

Potrivit unor surse, citate de Realitatea TV, este vorba de o şedinţă în care se va discuta invitaţia făcut de preşedintele Klaus Iohannis privind consultările pe teme legilor justiţiei.

Aceştia au ales un loc ferit de ochii presei.

Cei doi vor discuta dacă vor merge sau nu la consultările cu preşedintele Iohannis şi dacă vor merge împreună sau separat.

Surse din PSD mai spun că este posibil ca liderii coaliţiei de guvernare să nu participa la consultările cu Iohannis. 

O altă temă de discuţie ar fi reprezentată de înghetarea salariilor. 

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele la consultări pe tema legislației din domeniul justiției.

Modificările la Legile Justiției vor fi discutate și la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că invită partidele politice la consultări. Miercuri, începând cu ora 15.00, delegațiile formațiunilor reprezentate în Parlament vor avea la dispoziție câte o jumătate de oră pentru a-și spune punctele de vedere după adoptarea ordonanței de urgență.

Șeful statului a decis să se consulte cu partidele după publicarea raportului juriștilor Comisiei de la Veneţia, unul care critică modificările făcute de Guvern. În urma avizului, Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.

Programul consultărilor:

Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD)

Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE)

Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL)

Ora 16:30 – Uniunea Salvați România (USR)

Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

Ora 17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP)

Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, anunță Administraţia Prezidenţială.