MENIU

Dan Puric în PE, motiv de ceartă între Maria Grapini și Cristian Preda

Cum a ajuns să câştige Dan Puric mai bine decât şeful de la Romgaz

Cristian Preda o acuza pe Maria Grapini ca a initiat o "campanie in favoarea actiunii militare a Rusiei" la Parlamentul European, invitandu-l sa sustina o conferinta pe Dan Puric, "cunoscut ideolog pro-Putin". In schimb, europarlamentarul PC spune ca intentia sa este sa promoveze Romania.

"Ii cer public premierului Victor Ponta sa opreasca finantarea de la buget a propagandei pro-ruse! Despre ce este vorba? Asa cum se stie, in mai multe state membre, ca si la nivelul Comisiei Europene, s-a decis blocarea pe toate caile a campaniilor de manipulare orchestrate de Moscova. Ei bine, unii politicieni romani vor, dimpotriva, sa sprijine operatiunile Moscovei. O am in vedere azi pe Maria Grapini. Cunoscuta publicului larg pentru precaritatea educatiei sale si ignorata cu totul la Bruxelles, actuala deputata a planuit sa organizeze la PE o conferinta a lui Dan Puric, cunoscut ideolog pro-Putin. Dupa ce saptamana trecuta se agitau pentru a introduce Antena 3 in birouri, zilele astea pesedistii fac presiuni pentru a pune in scena in forul european o campanie in favoarea actiunii militare a Rusiei.

Puric e invitat, la inceputul lui iunie, sa apere, in numele pluralismului si al diversitatii, vocea Moscovei", a postat, miercuri, pe Facebook Cristian Preda. In plus, europarlamentarul PPE afirma ca "scandalul nu se opreste aici". "Cu toate ca deputatii europeni dispun de mijloace financiare considerabile pentru a organiza conferinte, seminare, expozitii etc., Grapini a facut presiuni foarte mari asupra Institutului Cultural Roman, pentru ca propagandistul sa fie platit cu un onorariu consistent de la Bucuresti. De ce bani publici pentru amicul lui Dughin? Pentru a oficializa relatia?

Eu nu cred ca ICR trebuie sa finanteze propaganda Moscovei. E adevarat ca, atunci cand ICR a fost reconfigurat, in fruntea lui a venit Andrei Marga, cel care afirma ca Putin ar trebui sa fie un model pentru toti politicienii europeni. E si Ponta de aceeasi parere? Daca nu e, atunci o poate dovedi, blocand initiativa Mariei Grapini", a subliniat Cristian Preda, scrie ziare.com

Maria Grapini: Este o actiune culturala cu titlul"Sub acelasi cer, culturi diferite

"In activitatea mea de europarlamentar mi-am propus, si sper sa si pot sa fac acest lucru, sa am si o latura de promovare a Romaniei si, bineinteles, de cunoastere de catre ceilalti europarlamentari din celelalte 27 de tari, a Romaniei adevarate, ca sa zic asa. Si atunci, m-am axat si pe niste actiuni culturale. Asa cum am facut in decembrie un prim vernisaj cu pictori contemporani in cadrul PE, acum, in 1 iulie, vreau sa fac o actiune culturala. Titlul este 'Sub acelasi cer, culturi diferite'. Actiunea consta in doua parti. Prima parte in care Dan Puric va tine o conferinta despre suflet romanesc (stim bine ca este foarte cunoscut cu conferintele lui legate de Romania). A doua parte este un vernisaj facut de Stefan Popa Popa's. Pe langa faptul ca vom avea un vernisaj cu caricaturile persoanelor importante cu functii din PE, va avea si o repriza de executie a caricaturilor pe loc, atunci, a participantilor la conferinta. Cam aceasta este tema. Vom termina cu o traditionala masa romaneasca", a declarat Maria Grapini pentru ziare.com.