MENIU

Câmpeanu, despre retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta: Așteptăm solicitarea UB

<p>C&acirc;mpeanu, despre retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta: Așteptăm solicitarea UB</p>

Sorin Câmpeanu, ministrul propus la conducerea Ministerului Educației și Cercetării, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, cu privire la retragerea titlului de doctor a premierului, Victor Ponta, că se așteaptă solicitarea din partea Universității din București, subliniind că vor 'acționa în consecință' și că respectă legea.  

“Solicitarea de la premierul Victor Ponta am primit-o și noi, la Ministerul Educației, și Universitatea din București. Pentru moment, apreciez semnificația gestului primului ministru, iar, pentru completări, vom discuta cu departamentul juridic de la minister, pentru a vedea modalitatea în care se va pune in practică, în care se va soluționa această cerere a premierului”, a afirmat Sorin Câmpeanu.

Amintim că premierul Victor Ponta a publicat, astăzi, o scrisoare adresată rectorului Universității din București, prin care îl “notifica” pe acesta că renunță la titlul de doctor în drept, acordat în anul 2003, pentru că “de astăzi, avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes, în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care, în timp, a devenit eminamente politică”.

Universitatea din București i-a răspuns public premierului, astfel: “Cu privire la renunțarea la titlul de Doctor în Drept, ce v-a fost acordat în 2003, vă anunțăm că Universitatea din București va întreprinde toate demersurile legale necesare, în acord cu solicitarea dumneavoastră”.

Răspunsul oficial al Universității din Bucuresti este adresat, conform documentului trimis HotNews.ro, “Domnului Victor Ponta” și “Spre știință, Domnului Sorin Câmpeanu Ministru al Educației și Cercetării”. 

 

 Mai multe pe HotNews.