MENIU

Mâncare de gogonele murate cu carne. Rețetă

Mâncare de gogonele murate cu carne. Deși nu pare o mâncare prea gustoasă, o să vă surprindă gustul combinației de murat cu carne într-o mâncărică caldă.

Mâncare de gogonele murate cu carne. Ingredientele necesare:

– 750 de grame de pulpă de porc (dar merge și altă carne)

– 6 gogonele potrivite

– 3 roșii

– 3 ardei capia mai mari

– 4 căței de usturoi

– 2 linguri de uleițin.

– 1 linguriță sos de soia

– 1 linguriță de miere

– ardei iute uscat

– sare

Mâncare de gogonele murate cu carne. Cum se prepară 

După ce se spală, carnea se taie cuvuri și se pune la călit în 2 linguri de ulei. Se lasă să se rumenească, dar doar foarte puțin. În acest timp, se taie gogonelele și roșiile felii nu foarte subțiri, potrivite. Acestea se adaugă peste carnea ușor prăjită. Ardeiul capia se curăță frumos de semințe, fără să fie tăiat, se spală și apoi se taie rondele. Se adaugă și el în tigaie la călit cu legumele și carnea.

Peste toate ingredientele se toarnă o cană cu apă, se condimentează cu sare, se acoperă și se lasă la gătit timp de 40-45 de minute. Între timp se curăță usturoiul, care se pisează bine și se amestecă cu sos de soia și mierea de albine. Ardeiul iute se taie și el mărunt și se amestecă cu ingredientele de mai sus. După ce s-au amestecat bine, înainte cu 5 minute de a se stinge focul la tigaie, se adaugă și se mai lasă la clocotit.

După aceste 5 minute, se stinge focul și se servește mâncarea de gogonele murate cu carne caldă, alături de pătrunjel proaspăt eventual. Este minunată, poftă bună!

Mai multe articole despre:
mancare de gogonele murate cu carne rețetă