MENIU

Ministrul Transporturilor îl trimite la plimbare pe Iohannis: „Poate să facă alte lucruri, nu neapărat politică!”

Sorin Grindeanu îl trimite la plimbare pe Klaus Iohannis/ Foto: Inquam Photos

Șeful de la Transporturi îl cam trimite la plimbare pe actualul șef de la Cotroceni, despre care spune că ar putea, după ce își termină mandatul, să facă alte lucruri, nu neapărat politică.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni seară, că nu a fost o decizie înţeleaptă intrarea în politică a foştilor preşedinţi ai României, referindu-se la Traian Băsescu şi Ion Iliescu. În legătură cu Klaus Iohannis, Grindeanu afirmă că ar putea face multe alte lcururi în care să-şi pună în valoare experienţa politică, fără a face politică.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni seară, la Antena 3, ce rol va avea actualul preşedinte al României în viitoarea coaliţie şi a afirmat: ”De ce trebuie să îi găsim noi un rol lui Klaus Iohannis? Eu am văzut că aproape toţi preşedinţii, cred că mai puţin Emil Constantinescu, au încercat după să rămână în politică. Şi nu cred că a fost o decizie înţeleaptă. Nici din partea domnului Ion Iliescu, nici din partea lui Traian Băsescu”.

Grindeanu a afirmat, totodată, că Iohannis poate să facă alte lucruri, nu neapărat politică.

”Eu cred că există multe alte lucruri pe care Klaus Iohannis poate să le facă punându-şi în valoare experienţa politică, dar nu neapărat să facă politică”, a subliniat Grindeanu.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în SUA, despre legea care să îi permită să candideze la alegerile parlamentare, că nu a dorit o lege pentru el şi poate să spună cu certitudine că va avea grijă ca această lege să nu existe.

Ulterior, a transmis că îşi va încheia mandatul de Preşedinte al României la termen şi nu va demisiona din funcţie. Şeful statului a mai spus că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, pentru că nu susţine modificarea legislaţiei electorale în favoarea unei singure persoane.

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a declarat, luni, despre proiectul care îi dădea posibilitatea preşedintelui să candideze pe lista unui partid, că cei doi iniţiatori şi-au retras semnăturile şi proiectul nu mai există. Propunerea legislativă a fost depusă de el şi de liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

Mai multe articole despre:
grindeanu iohannis psd pnl coalitie psd pnl