MENIU

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare, potrivit nutriționiștilor

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare, potrivit nutriționiștilor

Află care este cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare. Disconfortul neplăcut dat de balonare nu este o normalitate. Mai mult decât atât, apare în cele mai nepotrivite momente! Balonarea poate fi cauzată de o dietă dezechilibrată, de condiții de sănătate specifice sau chiar de simptome menstruale.

Te confrunți cu dureri în zona abdomenului și cu o senzație accentuată de disconfort? Din fericire, există soluții! Una dintre cele mai eficiente modalități prin care poți combate balonarea este să prepari o ceașcă fierbinte de ceai.

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare

Balonarea poate provoca disconfort în tractul digestiv și în abdomen. Senzația de balonare este cauzată de o acumulare de gaze în abdomen. Există o serie de alimente care provoacă balonare, printre care se află alimentele ultra-procesate și băuturile acidulate.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Uneori senzația de prea-plin după masă poate fi copleșitoare. Din fericire, ceaiul din plante este un remediu holistic excelent pentru balonarea abdominală. Ceaiul este renumit pentru efectele sale dovedite împotriva balonării.

Ceaiul contribuie la susținerea unui proces normal de digestie, calmează crampele și diminuează disconfortul abdominal. Chiar dacă ești sau nu fana ceaiurilor, ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să introduci ceaiul în dieta ta.

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare este ceaiul verde. Printre ingredientele cheie din ceaiul verde se află catechinele, o clasă de compuși organici. Prin acțiunea lor acestea contribuie la calmarea tractului digestiv și la ameliorarea acumulării de gaze, care duce la balonare.

Un studiu publicat în European Journal of Pharmacology a explorat efectul ceaiului verde asupra sistemului gastrointestinal. Specialiștii au ajuns la concluzia că cea mai simplă și benefică modalitate de a ajuta la prevenirea tulburărilor gastrointestinale este consumul de ceai verde.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

Beneficiile consumului de ceai verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți. Complexul de antioxidanți, în special compușii polifenolici sunt populari pentru beneficiile avute pentru sănătate. Aceștia prezintă proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene, antioxidative și antibacteriene.

Citește continuarea aici

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Mai multe articole despre:
ceai balonare